Print Recipe
Otas bulvių ir trumų padaže
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Oto filė padalinkite į 8 gabalėlius, įvyniokite į popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte drėgmę (ypač jei otas buvo šaldytas).
  2. Vištienos sultinį užkaiskite ir virinkite ant didelės ugnies, kad jo kiekis sumažėtų perpus (taip gausite labai koncentruotą sultinį). Nuskustas bulves supjaustykite kiek galima plonesniais griežinėliais, o tada tuos griežinėlius - kuo plonesniais šiaudeliais.
  3. Pusę kiekio sviesto ištirpinkite didelėje keptuvėje (tokioje, kurioje sutilps visi žuvies gabalėliais vienu sluoksniu). Suberkite bulves, smulkiai supjaustytą šoninę ir susmulkintus svogūnus, ir kapinkite ant vidutinės ugnies apie 4-5 minutes. Supilkite baltą vyną ir vištienos sultinį ir virinkite viską apie 8 minutes, arba tol, kol bulvės bus beveik pilnai išvirę**.
  4. Į keptuvę suberkite grybus (jei naudojate), įpilkite citrinos sulčių, sudėkite smulkintus trumus (arba įberkite trumų druskos), įberkite pipirų (ir druskos, jei naudojote trumus, o ne trumų druską). Ant viršaus suguldykite oto filė odele į apačią. Otus galite šiek tiek pabarstyti (trumų) druska. Keptuvę uždenkite ir troškinkite viską 6 minutes, arba kol žuvis bus išsitroškinusi (tik nepervirkite).
  5. Išimkite žuvies gabalėlius iš keptuvės ir laikykite šiltai (idealu jei įdėsite į šiltą orkaitę). Tuo tarpu padidinę ugnį užvirinkite keptuvėje esančią masę kartu įdėję likusį sviestą ir virinkite, kol padažas sutirštės ir bulvės bus visiškai suvirę, beveik ištirpę (apie 10 min). Įmaišykite petražoles į padažą, sudėkite atgal žuvies gabalėlius ir patiekite iškart.
Pastabos

*konservuotų smulkintų trumų galite įsigyti delikatesų parduotuvėse, tačiau juos pakeisti galite ir džiovintų trumų druska. Tik šiuo atveju visą patiekalui naudojamą druską naudokit būtent su trumais, taip išgaunant ir reikiamą sūrumą, ir trumų skonį.

**iki šios vietos galite viską pasiruošti iš anksto, ypač jei patiekalą gaminate svečiams ir norėsit kuo mažiau darbo pasilikti prieš serviruojant

Recepto šaltinis - Fish and Shelfish

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *