Print Recipe
Nekeptas varškės tortas su braškėmis, jogurtu ir granolos pagrindu
Mažumėlę sveikesnė nekepto varškės torto versija, kur plakta grietinėlė keičiama graikišku jogurtu, o pagrindui naudojama granola
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 10 min
Passive Time 2 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Granolos pagrindui
  • 100 g granolos gali būti pirktinė, arba namuose gaminta
  • 30 g sviesto ištirpinto
Jogurtinei varškės masei
Jogurtiniams braškių putėsiams
Dekoracijai
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 10 min
Passive Time 2 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Granolos pagrindui
  • 100 g granolos gali būti pirktinė, arba namuose gaminta
  • 30 g sviesto ištirpinto
Jogurtinei varškės masei
Jogurtiniams braškių putėsiams
Dekoracijai
Instrukcijos
  1. Torto formą (su nusegamais kraštais) išklokite pergamentiniu popieriumi (tik dugną). Granolą suberkite į blenderį ir susmulkinkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su granola. Šiuos šlapius trupinius suberkite ant torto formos pagrindo, ir labai gerai išlyginkite paviršių, kuo tvirčiau prispausdami trupinius prie pagrindo (tai užtikrins, kad pjaustant tortą pagrindas netrupės). Patogiausia tai daryti su stiklinės dugnu. Taip paruoštą pagrindą padėkite į šaldytuvą sustingti.
  2. Jei norite torto formos kraštuose galite išdėlioti šviežių braškių juosteles, kaip matote nuotraukoje.
  3. Želatiną suberkite į mažą puodą ir užpilkite vandeniu. Palikite pabringti apie 10 min. Per tą laiką sumaišykite varškę, cukraus pudrą, graikišką jogurtą, vanilę. Užkaiskite puodą su išbrinkusia želatina ant labai nedidelės ugnies ir pakaitinkite (neleiskite užvirti!!) tik kol želatina ištirps. Nukelkite nuo ugnies, truputį atvėsinkite, tada į želatiną įdėkite du šaukštus varškės masės ir išmaišykite. Šią želatinos masę supilkite į likusią varškės masę ir gerai išmaišykite. Šią paruoštą masę supilkite ant sustingusio pagrindo ir padėkite į šaldytuvą pilnai sukietėti.
  4. Braškių putėsių sluoksniui skirtą želatiną užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 10 minučių. Braškes blenderiu sutrinkite iki tyrelės, sumaišykite su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Užkaiskite puodą su išbrinkusia želatina ant labai nedidelės ugnies ir pakaitinkite (neleiskite užvirti!!) tik kol želatina ištirps. Nukelkite nuo ugnies, truputį atvėsinkite, tada į želatiną įdėkite porą šaukštų braškių tyrelės, išmaišykite. Likusią braškių tyrelę sumaišykite su graikišku jogurtu, supilkite želatinos masę, išmaišykite ir pilnai atvėsinkite. Tada supilkite ant sustingusio varškės sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.
  5. Sustingus viršutiniam sluoksniui, papuoškite tortą braškėmis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.