Moliūgų zefyrai (marshmallows)
Minkšti ir aromatingi, nuodėmingai saldūs ir kvapnūs, namuose pagaminti zefyriukai. Puiki valgoma dovanėlė, skanu įmetus į puodelį kavos, ar tiesiog pasmaguriauti
Prep Time
20min
Prep Time
20min
Ingredients
Pabarstymui
Instructions
  1. Pasiruoškite kvadratinį indą (pvz kepimo skardą 20x20cm): ištepkite ją augaliniu aliejumi, tada išklokite pergamentiniu popieriumi ir tą popierių taip pat ištepkite aliejumi.
  2. Nedideliame puode sumaišykite abu cukrus, sirupą, vandenį ir druską. Užkaiskite. Kai masė užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, ir laiks nuo laiko pamaišant virinkite kol sirupas bus 116C karštumo.
  3. Kol sirupas verda, karščiui atspariame inde (tai gali būti ir kombaino indas, tik ne plastmasinis) paskleiskite trintus moliūgus, pabarstykite juos želatina ir visais prieskoniais. Uždėkite šluotelę, skirtą plakti baltymams.
  4. Kai tik sirupas pasieks 116C, nuimkite nuo ugnies, įjunkite mikserį ant žemiausio greičio, ir plakant pilkite plona srovele, lesidami sirupui bėgti ne ant besisukančios šluotelės, bet indo krašteliu. Kai tik supilsite visą karštą sirupą, padidinkite mikserio apsukas iki maksimalių, ir plakite visą masę kelias minutes, arba tol, kol ji taps balkšva, tiršta, žvilganti ir puri.
  5. Būkite pasiruošę silikono mentelę, nes reikės dirbti labai greitai:) Nuimkite plakimo indą nuo mikserio ir supilkite visą zefyrų masę į paruoštą indą. Išlyginkite paviršių. Padėkite vėsiai sustingti, mažiausiai porą valandų, bet geriausia – pernakt.
  6. Supjaustykite masę norimo dydžio gabaliukais: prieš tai visą paviršių pabarstykite per sietelį perpus sumaišytu cukraus pudros ir krakmolo mišiniu. Tada išverskite šią masę pabarstyta puse į apačią, nuplėškite pergamento lakštą, ir pabarstykite gausiai kitą pusę. Supjaustę išvoliokite zefyriukus cukraus pudros ir krakmolo mišinyje. Pjaustyti gana patogu picai skirtu ratuku, arna patepus peilį aliejumi ir pabarsčius cukraus pudros ir krakmolo mišiniu.
  7. Laikykite zefyriukus sandariai uždarytame inde, iki 1 mėnesio.
Recipe Notes

Recepto šaltinis – Top with Cinnamon