Print Recipe
Mielinės bandelės su alyviniais obuoliais ir riešutiniais trupiniais
Minkštutėlės bandelės su gausiu obuolių įdaru ir trapiais riešutais paskanintais trupiniais. Puikus būdas sunaudoti nuo medžių prikritusius alyvinius obuolius
Course Desertai
Virtuvė Lenkijos, Lietuvos
Raktažodis riešutai, obuoliai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mielinei tešlai
Riešutiniams trupiniams
Įdarui
  • 800 g obuolienės (tiks šviežiai virta iš nukritusių alyvinių obuolių)
Course Desertai
Virtuvė Lenkijos, Lietuvos
Raktažodis riešutai, obuoliai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Mielinei tešlai
Riešutiniams trupiniams
Įdarui
  • 800 g obuolienės (tiks šviežiai virta iš nukritusių alyvinių obuolių)
Procesas
  1. Užminkykite tešlą: dideliame dubenyje arba virtuvinio kombaino inde sumaišykite birius ingredientus: miltus, druską, cukrų, mieles. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą pieną ir maišykite, kol ingredientai susijungs, pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir labai gerai išsukite iki vientisos elastingos masės (tešla bus lipni, nesusigundykite įberti daugiau miltų, antraip bandelės bus pernelyg kietos). Iš tešlos suformuokite rutulį ir uždengę indą palikite šiltoje vietoje pastovėti apie valandą, arba kol tūris padvigubės, tešla gerai pakils.
  2. Pasiruoškite dvi kepimo skardas, abi išklokite pergamentiniu popieriumi.
  3. Ssumaigykite tešlą ir padalinkite ją į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos suformuokite po rutuliuką. Tešlos rutuliukus sudėliokite ant skardų, po 6 ant kiekvienos, palikite didelius tarpus, nes kepant bandelės plėsis. Uždenkite maistine plėvele ir virtuviniu rankšluosčiu ir palikite dar maždaug 30-60 minučių pakilti.
  4. Per tą laiką pasiruoškite trupinius: visus ingredientus sumaišykite tarpusavy, kol gausis masė panaši į šlapią smėlį. Atidėkite į šalį.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Platesnės stiklinės dugną patepkite trpučiu miltų ir įspauskite stikline gilią ertmę kiekvienoje pakilusioje bandelėje. Spauskite stipriai, iki pat skardos dugno. Į kiekvieną ertmę pridėkite obuolių masės, o ant viršaus pabarstykite paruoštus trupinius.
  6. Kepkite bandeles 18 minučių, arba kol gražiai pagels.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *