Mielinė veganiška boba
Mielnė skaisčiai geltonos spalvos boba, kur kiaušiniai pakeisti…. virtomis morkomis!
Porcijos Pasiruošimas
1boba 30min
Laikas Pasyvus laikas
30min 2val
Porcijos Pasiruošimas
1boba 30min
Laikas Pasyvus laikas
30min 2val
Ingredientai
Citrininiam glajui
Procesas
  1. Morką supjaustykite riekelėmis ir išvirkite nedideliame kiekyje vandens kol visiškai suminkštės, apie 15 minučių. Nukoškite virtas morkas, sudėkite į smulkintuvo indą (patogiausia naudoti įmerkiamą smulkintuvą ant koto (stick blender)), ten pat supilkite klevų sirupą, augalinį pieną ir vanilę, ir sutrinkite viską iki vientisos masės.
  2. Kol morkos verda, didelyje dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, mieles ir druską. Supilkite aliejų ir dar šiltą morkų plakinį. Išmaišykite šaukštu, o tada sukite tešlą (patogiausia – mikseriu) apie 15 minučių, kol ji taps minkšta ir labai elastinga. Uždenkite indą švariu rankšluostėliu ir palikite tešlą paaugti, mažiausiai 1,5 valandos.
  3. Kekso kepimo formą patepkite trupučiu aliejaus ir pabarstykite miltais. Sukrėskite į formą tešlą, uždenkite ir dar palikite paaugti apie pusvalandį.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepkite pyragą 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite formoje, kurioje pyragas kepė. Išverskite pyragą iš formos, perkelkite ant serviravimo lėkštės.
  5. Pasigaminkite glajų: pakaitinkite citrinos sultis ir dalimis maišykite cukraus pudrą, kol gausite norimos konsistencijos lukrą. Šiuo lukru patepkite pyrago kraštus