Print Recipe
Matcha keksas
Rainas keksas su besikeičiančiomis geltonomis ir žaliomis juostomis. Japoniška matcha arbata švelniai harmonizuoja saldumą ir suteikia ne tik gražų vaizdą, bet ir ypatingą skonį.
Course Desertai
Virtuvė Japonijos
Raktažodis matcha, kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
keksas
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Japonijos
Raktažodis matcha, kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 60 min
Porcijos
keksas
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kekso kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Sviestą išsukite su cukrumi iki vientisos tiršto kremo konsistencijos. Įmuškite po vieną kiaušinį, ir kaskart trinkite sviesto mišinį tol, kol kiaušinis pilnai įsikorporuos į masę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. sudėkite šį mišinį į tešlos indą ir mentele sumaišykite, tik kol susijungs ingredientai (jokiais būdais neplakite ir intensyviai tešlos nnemaišykite, nes keksas gausis kietas).
  3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite (suplakite) karštą pieną su matcha arbata (karštame piene matchą lengviau sumaišyti).
  4. Atidėkite trečdalį tešlos, ir tą atidėtą dalį sumaišykite su matcha ir pieno mišiniu.
  5. Sluoksniuokite kepimo skardoje geltonos ir žalios tešlos sluoksnius, kad iškepęs keksas būtų tarsi marmurinis. Sudėję visą tešlą į kekso formą dar galitešaukštu ar mentele padaryti kelis 8 simbolius, kad raštas būtų dar įdomesnis.
  6. Kepkite apie 50-60 minučių, arba kol keksas bus pilnai iškepęs (įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *