Lėtai keptas rūkytas ėrienos kumpis
Žemoje temperatūroje lėtai keptas rūkytas ėrienos kumpis – labai tinkamas patiekalas savaitgaliui, kuomet yra laiko užkurti grilį ir palikti mėsą rūkytis 4-5 valandas
Porcijos Pasiruošimas
6asm 20min
Laikas
5val
Porcijos Pasiruošimas
6asm 20min
Laikas
5val
Ingredientai
Procesas
  1. Iš vakaro ėrienos kumpį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska, pipirais, smulkintais česnakais, prieskoninėm žolelėm arba kitokiais mėgstamais prieskoniais. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pernakt marinuotis šaldytuve. Jei neturite laiko, mėsą pabarstykite druska ir pipirais bei mėgstamais prieskoniais ir pamarinuokite bent 1-2 valandas iki kepimo.
  2. Užmerkite į vandenį keletą medinių kaladėlių arba skiedrų, reikalingų rūkinimui. Įkurkite Big Green Egg. Įdėkite konvEGGtorių ir metalines groteles. Ant konvEGGtoriaus pastatykite indą skysčiams surinkti. Kai temperatūra pasieks 110-120C sudėkite išmirkytas medžio kaladėles ir ant grotelių uždėkite ėrienos kumpį. Jei norite, galite kumpį įsukti į foliją, tačiau būtinai palikite visą viršų pravirą.
  3. Palikite mėsą lėtai kepti ir kartu rūkytis apie 4 valandas, arba kol vidinė temperatūra pasieks 70C. Padidinkite grilio temperatūrą iki 200C. Išimkite mėsą iš folijos (jei buvote į ją suvynioję – bet folijos neišmeskite, jos dar prireiks įsukti mėsai pailsėti), ir apskrudinkite kumpį iš abiejų pusių po maždaug 7 minutes. Nuimkite mėsą nuo grotelių ir įsukite į aliuminio foliją, kad pailsėtų, apie 15 min.
  4. Supjaustykite plonomis riekelėmis (galite ir suplėšyti), patiekite su mėgiamais priedais, garnyrais, padažais.