Lęšiai su kale ir dešrelėmis
Sotus ir maistingas patiekalas iš itališkos virtuvės repertuaro
Servings
6asm
Servings
6asm
Ingredients
Lęšių troškiniui
Salsa verde
Instructions
  1. Dideliame puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir ant nedidelės kaitros kepinkite susmulkintas morkas ir svogūnus, įbėrę žiupsnį druskos, kol jie visiškai suminkštės, apie 10 min. Supilkite vyną, padidinkite kaitrą, ir kepinkite kol vynas dalinai išgaruos, apie 1-2 min. Įmeskite į puodą lauro lapą, susmulkintą pomidorą, česnakus ir lęšius, supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių uždengtame puode, kol lęšiai taps al dente. Pabaigoje sudėkite kale, išmaišykite, dar minutę pakaitinkite, ir uždengę puodą nukelkite nuo ugnies.
  2. Kol lęšiai troškinasi, pasigaminkite salsa verde: nedideliame dubenėlyje gabalėliais suplėšytą duoną užpilkite pienu arba vandeniu ir palaukite, kol ji išbrinks (apie 10 min). Nusunkite skystį ir atidėkite į šalį. Susmulkinkite česnakus, suberkite kaparėlius ir ančiuvius, ir toliau peiliu kapokite. Tada sudėkite petražoles ir dar kapokite viską, kol gausite tolygiai susmulkintą masę. Įdėkite išmirkytą duoną ir dar šiek tiek pakapokite peiliu maišydami, kol viskas susijungs. Sudėkite šią masę į dubenėlį, įpilkite citrinų sulčių ir įberkite nutarkuotos citrinos žievelės, ir pildami alyvuogių aliejaus padarykite tirštos konsistencijos pagardą.
  3. Dešreles išvirkite arba apkepkite (keptuvėje arba grilyje) ir patiekite su lęšiais bei salsa verde.
Recipe Notes

Recepto šaltinis – Julia Busuttil Nishimura, Ostro