Spagetti su žolelėmis padengta lašiša popieriaus maišeliuose
Greitai pagaminamas patiekalas, kuris tiks ir šventei. Galima pasiruošti iš anksto, paketėlius paliekant tik iškepimui orkaitėje.
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas
20min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas
20min
Ingredientai
Pastai
Žolelėmis padengtai lašišai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerai jį pasūdykite, išvirkite spagetti 5 minutes, arba kol bus pusiau išvirę, tada nupilkite vandenį ir pasilikite ½ stiklinės to pastos vandens, kuriame spagetti virė.
  2. Pasiruoškite pergamentinio popieriaus krepšelius, kuriuose kepsite: atkirpkite 8 lakštus kepimo popieriaus ( maždaug po 40cm), paimkte 4 gilesnius dubenis ir juos išklokite dvigubu pergamento sluoksniu (dubenėliuose bus lengviau sudėti pastą ir žuvį prieš užrišant).
  3. Lašišos filė kepsnelius padalinkite į maždaug 3 dalis. Krapus ir petražoles sumaišykite nedideliame dubenėlyje, įmaišykite citrinos žievelę, druską ir pipirus. Imkite kiekvieną lašišos gabalėlį ir apvoliokite šiame žolelių mišinyje iš visų pusių, kad gerai priliptų prie žuvies, Atidėkite į šalį.
  4. Didesniame dubenyje sumaišykite grietinėlę, cirtinos sultis, įberkite druskos ir pipirų, supilkite pastos vandenį. Ten pat sudėkite išvirtus spagetti ir viską gerai išmaišykite.
  5. Spagetti padalinkite po lygiai į visus paruoštus krepšelius, supilkite ir likusį skystį. Padalinkite į kiekvieną krepšelį po lygiai kaparėlių. Tada ant viršaus dėkite po 3 gabalėlius žolelėse apvoliotos lašišos filė. Virtuviniu siūlu suriškite paketėlius ir pašaukite į orkaitę (patogiausia, jei paketėlius kepsite karščiui atspariuose dubenėliuose, bet jei tokių neturit, sudėkit į skardą. Kepkite paketėlius apie 20-23 min., kol pasta suminkštės ir lašiša iškeps. Patiekite iškart, su lėkšte žalių salotų.