Print Recipe
Kūčiukai su raugu
Kūčiukai iš tešlos, kuriai naudojamas duonos raugas
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
Ingredientai
Tešlai
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
Ingredientai
Tešlai
Procesas
  1. Pirmiausia pasigaminkite įmaišą: iš aktyvaus (geriausia iš vakaro pamaitinto) raugo, abiejų rūšių miltų ir vandens sumaišykite įmaišą, jį uždenkite palikdami mažą tarpelį orui, ir palikite šiltai, kambaryje, kad aktyvuotųsi ir tūris padidėtų mažiausia dvigubai (užtruks apie 3-4 val).
  2. Iš šio įmaišo ir visų likusių produktų užminkykite elastingą tešlą. Minkykite tešlą mažiausiai 8-10 minučių, kad aktyvuotųsi glitimas. Aš minkau šią tešlą kombainu, kablio formos įrankiu. Jei tešla labai lipni, įberkite šiek tiek miltų (tačiau nepadauginkit, nes bus labai kieti kūčiukai). Uždenkite puodą su tešla ir palikite šiltesnėje kambario vietoje mažiausiai 3-4 valandoms (arba po šio laiko dar galite įdėti tešlą į šaldytuvą nakčiai, tik kitą dieną kepti kūčiukus).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. 2 kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Imkite po maždaug saują tešlos, iš jos formuokite tarp rankų "dešrelę", pjaustykite tešlą mažais gabaliukais ir dėkite į skardą, palikdami tarpus, kad kepant kūčiukai turėtų vietos plėstis. Kepkite kol apskrus iki jūsų mėgstamo rudumo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *