Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 šaukštas sviesto
- 1 svogūnas vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas
- 4 bulvės supjaustytos kubeliais
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 1 šaukštas mairūno džiovinto
- 4 dešrelės rūkytos, supjaustytos griežinėliais
- 1+¼ litro sultinio arba vandens
- 2 šaukšteliai krienų arba pagal skonį
- 100 ml grietinės riebesnės
- druskos
- pipirų
Patiekimui:
- 3-4 kiaušiniai kietai virti
- svogūno laiškai susmulkinti
Ingredientai
Patiekimui:
|
|
Procesas
- Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs. Suberkite bulves ir toliau kepinkite, kol jos truputį suminkštės. Tada suberkite česnakus, mairūną ir dešreles, ir dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite karštą sultinį (arba vandenį), užvirkite ir uždengę virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visai suminkštės. Pabaigoje įmaišykite krienus ir išjunkite.
- Grietinę sumaišykite su keliais šaukštais karštos sriubos, ir tada supilkite į puodą, viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais.
- Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įdėkite stambiai supjaustytų kietai virtų kiaušinių ir pabarstykite svogūno laiškais. Atskirai patiekite krienų, jeigu kas nors norėtų sriubą pagardinti.