Print Recipe
Kokosų pyragas su slyvomis
Jei jums patinka drėgni ir nesaldūs pyragai, šis receptas - jums. Vietoje slyvų galite naudoti šviežias ar šaldytas avietes, serbentus, šilauoges ar obuolius
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, riešutai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pyragui
Kokosų glajui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, riešutai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pyragui
Kokosų glajui
Procesas
  1. Visi ingredientai pyrago tešlai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą 30x18 išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Minkštą sviestą iki baltumo išsukite su cukrumi. Po vieną muškite kiaušinį ir toliau sukite, kol ingredientai susijungs. Pabaigoje įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę. Birius produktus sumaišykite tarpusavy (mitlus, kepimo miltelius ir kokosų drožles). Pakaitomis berkite birių produktų mišinį ir graikišką jogurtą, švelniai maišydami, tik kol susijungs ingredientai.
  3. Gautą masę supilkite į kepimo skardą, išlyginkite paviršių. Sudėkite slyvas perpjauta puse į viršų, arba šiek tiek įstrižai, įkišdami į tešlą. Kepkite apie 45 minutes, arba ilgiau, kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą.
  4. Glajui reikiamus ingredientus sumaišykite tarpusavy (likerį galite pakeisti citrinų sultimis). Jei glajus pernelyg skystas, pridėkite daugiau cukraus pudros, jei pernelyg tirštas - įpilkite kelis lašus likerio. Glajumi ištepkite visą pyrago paviršių. Prieš patiekdami galite dar pabarstyti cukraus pudra (labiau dėl grožio:))
Pastabos

Jei naudojate šaldytas uogas, jų neatšildykite, sudėkite ant pyrago tiesiai iš šaldikio. 

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.