Print Recipe
Klasikinis biskvito tortas su kakavos kremu
Senoviškas, nostalgiškas desertas - biskvitinis tortas su kakavos kremu. Tipiškas tortas, kokio noris gimtadienio dieną. Ir dar su kava rytojaus rytą, jei tik kas nors liko po baliaus:)
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, tortai
Porcijos
porc
Ingredientai
Biskvitui
Sulaistymui
  • 125 ml vandens
  • 60 ml alkoholio (aš naudojau Malibu, bet tiks ir kitoks) galite pakeisti apelsinų sultimis
Kremui
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, tortai
Porcijos
porc
Ingredientai
Biskvitui
Sulaistymui
  • 125 ml vandens
  • 60 ml alkoholio (aš naudojau Malibu, bet tiks ir kitoks) galite pakeisti apelsinų sultimis
Kremui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardelė 33x23cm išklokite pergamentiniu popieriumi. Visi biskvitui skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros
  2. Kiaušinių baltymus išplakite iki minkštų putų. Plakdami dėkite po šaukštą cukraus ir toliau plaikite, kol cukrus ištirps, tik tada dėkite sekančią porciją. Neišjungę kombaino ir nelėtindami greičio dėkite po vieną trynį ir toliau plakite, kol kiekvienas trynys pilnai įsimaišys. Pabaigoje tiesiai į kiaušinių masę persijokite miltus kartu su krakmolu, ir atsargiai menetele išmaišykite tik tiek, kad susijungtų visi ingredientai.
  3. Supilkite šią masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių. Pašaukite į orkaitę ir kepikite 25-30 min, arba kol gražiai paruduos. Ištraukę iš orkaitės laikykite skardą su biskvitu maždaug 30cm nuo grindų ir paleiskite skardą, kad ji nukristų ant žemės (taip užtikrinsite, kad biskvitas nesusmegtų vėsdamas). Palikite pilnai atvėsti. Tada perpjaukite biskvitą išilgai į dvi dalis.
  4. Suberkite želatinos miltelius į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu ir leiskite pabrinkti apie 10 min.
  5. Pasigaminkite kremą: atpilkite 150ml grietinėlės į ndedidelį puodą, suberkite cukrų, kakavą ir užkaiskite. Maišydami kaitinkite, kol cukrus pilnai ištirps. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite išbrinkusią želatiną ir maišykite tol, kol ji pilnai ištirps. Palikite atvėsti, tačiau visąlaki maišykite, kad nesustingtų.
  6. Likusią grietinėlę plakite iki standžių putų. Tada plona srovele pilkite kakavos masę, nuolat toliau plakdami. Atsargiai, kad neperplaktumėte masės - grietinėlė gali virsti sviestu:)
  7. Pasiruoškite sulaistymui skirtą skystį ir pusę jo sulaistykite ant pirmosios biskvito puselės. Ant šio biskvito pusės sutepkite pusę kiekio kremo. Uždėkite kitą biskvito lakštą, vėl sulaistykite ir sudėkite likusią grietinėlę. Viršų dekoratyviai galite subraižyti šakute ar kokiu kitokiu įrankiu. Dėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustengtų. Prieš patiekiant galite nupjaustyti visus šonus, kad būtų lygūs kraštai, bei pabarstykite kakava.
Pastabos

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.