Print Recipe
Kiniška vištiena su juodųjų pupelių padažu
Tai patiekalas, kuriame pirmu smuiku griežia juodųjų pupelių padažas, labai tipiškas Kinijos virtuvės ingredientas. Nustebsite, kaip toks nedidelis kiekis mėsos, papildytas daržovėmis, sočiai primaitins visą šeimą.
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Procesas
  1. Supjaustykite vištieną 1-2cm dydžio gabalėliais ir sudėkite į nedidelį dubenėlį. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir supilkite ant vištienos. Sumaišykite ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį (galite palikti pernakt šaldytuve).
  2. Žalias ir raudonas paprikas supjaustykite gabalėliais, panašaus dydžio į tuos, kokiais pjaustėte vištieną.
  3. Ant didelės kaitros įkaitinkite wok keptuvę. Įpilkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite paprikas ir kepinkite maišydami, tik kol paprikos šiek tiek apskrus, sušils, bet išliks traškios. Išimkite ir atidėkite į šalį.
  4. Supilkite į wok'ą likusius 2 šaukštus aliejaus, pateliuskuokite, kad pasidengtų keptuvės kraštai, tada sudėkite vištieną kartu su marinatu, ir kepinkite visąlaik maišydami (stir-fry). Kai vištienos gabalėiai atsiskirs ir ims pamažu baltėti, suberkite česnakus ir imbierus, ir toliau kelias akimirkas pakepinkite maišydami. Supilkite fermentuotų juodųjų pupelių padažą, pabarstykite čili dribsniais, suberkite atgal į keptuvę apkepintas paprikas. Kepinkite viską maišydami tik kol vištiena bus iškepusi. Pabarstykite supjaustytais svogūno laiškais, pašlakstykite sezamų aliejumi ir nukelkite nuo ugnies. Jwei trūksta dar pabarstykite druska. Patiekite su virtais ryžiais.

Komentarų apie "Kiniška vištiena su juodųjų pupelių padažu": 2

  1. Nida:

    Deimante, mėsą pjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Jei esate buvusi kinų restorane, matėte kokio dydžio gabalėliais visuomet mėsa pjaustoma – kad būtų patogu pagaliukais paimti ir valgyti, nereiktų pjaustyt ar kitaip smulkinti. Kaip jūs supjaustysite, taip bus gerai, verčiau mažesniais gabalėliais, nei pernelyg dideliais.
    Netikslumą ištaisiau recepte (ačiū, kad pastebėjote), recepte naudojama fermentuotų juodųjų pupelių (ne pipirų) pasta.

  2. Deimante:

    Sveiki,
    Gaminu si pariejala ir susidyriau su neaiskumais 🙂
    Jei tai slauneles kaip jas supjaustyti pries marinuojant? Kaip krutinele?
    Hermentuotas padazas yra pupeliu ar pipiru? Nes prie ingriedientu yra pupeliu, o recepte pipiru

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *