Kiniška lipni kiaulienos šoninė saldžiame sojų padaže
Saldžiame aromatingame lipniame padaže troškinta kiaulienos šoninė. Patiekite su garuose virtomis daržovėmis ir virtais ryžiais
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
3val
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
3val
Ingredientai
Procesas
  1. Puode užvirinkite vandenį. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir pavirkite 10 minučių. Nupilkite vandenį.
  2. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite česnakus ir imbierus ir minutę pakepinkite, tik kol paskleis aromatą. Suberkite cukrų ir maišydami kepinkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite prieskonius (cinamoną ir anyžius) ir suberkite supjaustytus porus, maišydami pakepinkite dar 2-3 minutes. Sudėkite apvirtą mėsą ir toliau pakepinkite, kol mėsa pasidengs puode esančia mase, truputėlį patamsės.
  3. Supilkite vyną, sojų padažus, ir įpilkite tiek vandens, kad būtų beveik sulig mėsos viršumi (kad beveik pasidengtų mėsa vandeniu). Užvirkite, uždenkite puodą dangžiu, ir virinkite 2,5 valandas ant labai mažos ugnies. Tada puodą atidenkite, padidinkite kaitrą, ir virinkite tol, kol masė nugaruos, sutirštės, mėsą vis pavartydami, kad tolygiai pasidengtų lipniu padažu. Patiekite pabarstę susmulkintais svogūno laiškais ir virtais ryžiais.
Pastabos

Recepto šaltinis – Olive Magazine (mano adaptuotas)