Print Recipe
Keptų moliūgų ir karamelizuotų pomidorų užkandis
Vegetariškas patiekalas, šiltos salotos arba gardus Artimųjų Rytų užkandis iš Yotamo Ottolenghi'o repertuaro
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 20 min
Laikas 2 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Moliūgams
Karamelizuotiems pomidorams
Jogurtiniam padažui
Patiekimui
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 20 min
Laikas 2 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Moliūgams
Karamelizuotiems pomidorams
Jogurtiniam padažui
Patiekimui
Procesas
  1. Moliūgą perpjaukite perpus, nulupkite ir supjaustykite pusmėnulio formos riekutėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 200C . Moliūgą sumaišykite su 2 šaukštais aliejaus, pagardinkite 2 šaukšteliais druskos ir žiupsneliu juodųjų pipirų. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite moliūgo skilteles. Kepkite apie 35-40 min., kol suminkštės, bet neišteš. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  2. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150C. Pomidorus perpjaukite pusiau, pašalinkite kietesnę dalį (kotelio vietą). Blenderiu sutrinkite imbierą, čili, česnaką, įmaišykite cukrų ir druską. Į dubenį sudėkite pomidorų puseles ir sumaišykite su pasigaminta pasta. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą ir sudėkite pomidorų skiltelės žievele žemyn, sutepdami ant jų visą prieskonių pastą iš dubenėlio. Kepkite apie 1.5 val. kol karamelizuosis.
  3. Padažui sumaišykite visus ingredientus su ½ šaukštelio druskos bei žiupsneliu juodųjų pipirų. Padažą palaikykite šaldytuve.
  4. Ant lėkštės sudėkite kepto moliūgo skilteles, ant viršaus sudėkite karamelizuotus pomidorus, apibarstykite riešutais, kalendros lapeliais bei pašlakstykite jogurtiniu padažu. Likusį padažą patiekite atskirame indelyje, kad kiekvienas užsidėtų tiek, kiek patinka.
Pastabos

*labiausiai tiks sviestinis arba Hokaido moliūgas

**skrudintų svogūnų ieškokite pekybos centruose, Azijos produktų skyriuje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.