Print Recipe
Jūros šukutės ant trintų žirnelių su mėtomis patalo
Švelni jūros šukučių mėsa labai dera su švelnaus skonio žalių žirnelių koše, pagardinta mėtomis. Patiekiant šukutes galite pabarstyti rūkyta paprika.
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis jūros gėrybės, grilis
Porcijos
asm
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis jūros gėrybės, grilis
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Pasigaminkite žirnelių košę: puode storesniu dugnu įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite susmulkintus svogūnus, tik kol suminkštės ir taps permatomi. Suberkite šaldytus žirnelius (jų neatšildykite), įpilkite apie ½ stiklinės vandens, ir užvirinkite. Uždengę patroškinkite apie 3-4 minutes, paragaukite, ar žirneliai visiškai suminkštėjo (ilgai nevirkite, kad neprarastumėte skaisčios spalvos). Nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite mėtų lapelius, įpilkite grietinėlės ir sublenderiuokite viską iki norimos konsistencijos. Įpilkite daugiau grietinėlės (arba vandens), jei masė pernelyg riršta ir sausa. Pagardinkite druska ir pipirais, laikykite šiltai kol prireiks (arba pakaitinkite ant labai nedidelės ugnies prieš pat patiekiant)
  2. Šukutes apkepinkite iš abiejų pusių ant įkaitintos griliaus ketaus keptuvės (vos po 15-20s kiekvieną pusę), pabarstykite druska ir pipirais. Patiekite lėkštėje ant žalių žirnelių košės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.