Jogurtinis terinas su avietėmis
Gaivus ir labai nesaldus desertas, kuriam pagaminti sugaišite vos kelias minutes. Jo nereikia kepti, ir jis papuoš bet kokį stalą.
Porcijos Pasiruošimas
8asm 20min
Pasyvus laikas
4val
Porcijos Pasiruošimas
8asm 20min
Pasyvus laikas
4val
Ingredientai
Balto šokolado glajui
Procesas
  1. Pailgą kekso formą (mano išmatavimai – apie 28×10 cm) išklokite maistine plėvele. Išdėliokite sausainėlius abiejuose kraštuose vieną šalia kito, cukruota puse atsuktus į formos kraštus (ši pusė bus „paradinė”, kai pagamintą tortą išversite ant lėkštės). Nieko tokio, kad sausainiai styro išlindę, juos vėliau nupjaustysite, sulygindami paviršių.
  2. Želatiną suberkite į mažą puodą, užpilkite 70ml šalto vandens ir palikite pabringti (iki 10 min.). Pusę kiekio jogurto pakaitinkite ant nedidelės ugnies, tik kad šiek tiek sušiltų (jokiais būdais neužvirinkite!). Išbrinkusią želatiną užkaiskite, ir labai švelniai pakaitinkite, tik kol ištirps, jokiais būdais neleiskite užvirti. Atsargiai dalimis įmaišykite ištirpusią želatiną į pašildytą jogurtą. Tada įmaišykite ir atidėtą jogurtą (be želatinos)
  3. Grietinėlę kartu su cukraus pudra ir vanilės pasta išplakite iki standžių putų. Atsargiai dėdami dalimis į masę įmaišykite jogurtą su želatina. Pačioje pabaigoje atsargiai įmaišykite avietes. Mentele sukrėskite šią masę į paruoštą formą su išdėliotais sausainiais. išlyginkite paviršių ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandom, kad sustingtų (arba pernakt).
  4. Prieš patiekdami dantytu peiliu nupjaukite išsikišusius sausanių kraštelius, tauip kad jie būtų tolygūs su jogurtine mase. Uždėkite ant viršaus pailgą lėkštę ir apverskite visą teriną aukštyn kojomis, tada nuimkite plėvelę. Ant viršaus užpilkite balto šokolado glajų: pakaitinkite grietinėlę ir supjaustytą gabalėliais baltą šokoladą, kol jis ištirps. Kai sustings, viršų papuoškite avietėmis (ar kitomis uogomis).
Pastabos

Recepto šaltinis – Moje wypieki.