Jogurtinis rabarbarų pyragas
Ypatingai lengvai paruošiamas minkštas ir sultingas pyragas su rabarbarais.
Porcijos Pasiruošimas
1pyragas 10min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
1pyragas 10min
Laikas
45min
Ingredientai
Procesas
  1. Rabarbarus supjaustykite apie 1cm dydžio gabalėliais, atidėkite į šalį. Kepimo formos (pvz., nusegamais kraštais, 23-25cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 170C
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, tirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų (galite įberti žiupsnelį druskos), įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilę ir viską sumaišykite.
  3. Suberkite į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais (idealu, jei juos persijosite, tiesiai į dubenį su tešla) ir masę išsukite, tik kol susijungs ingredientai.
  4. Sukrėskite masę į kepimo formą. Ant viso tešlos paviršiaus sudėkite rabarbarus ir švelniai juos paspauskite į tešlą. Kepkite apie 40-45 min, arba kol pyragas iškeps (patikrinę mediniu pagaliuku ištrauksite jį sausą)
Pastabos

Recepto šaltinis – Moje Wypieki