Print Recipe
Itališkas obuolių pyragas
Knygoje, kurioje šį receptą radau, rašoma, kad pyragą reiktų patiekti su plakta grietinėle. Man riebumo užteko per akis, labiau man gal norėtųsi kaušelio ledų arba jogurto... Netradicinis pyrago skonis dėl naudojamos citrinos žievelės - mums labiau įprastas cinamono pagardas. Tikrai nesudėtingas naminis receptas obuolių pyragų repertuaro paįvairinimui.
Course Desertai
Virtuvė Italian
Raktažodis obuoliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Viršutiniam sluoksniui
Course Desertai
Virtuvė Italian
Raktažodis obuoliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Viršutiniam sluoksniui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo formą (20cm) išklokite pergamentiniu popieriumi. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios vientisos masės, tada įmuškite kiaušinį ir toliau plakite, kad įsikorporuotų. Supilkite citrinos sultis, žievelę, suberkite visus birius ingredientus, ir sumaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Šią masę išverskite į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių.
  2. Ant tešlos sluoksnio sudėliokite obuolius, juos pašlakstykite trupučiu brendžio arba romo.
  3. Nedideliame dubenėlyje paruoškite viršutiniam sluoksniui skirtą masę - sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus. Masė bus minkšta, tad imkite po gumulėlį ir išdėliokite ant obuolių sluoksnio.
  4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 minučių, arba kol viršus patamsės, obuoliai sukeps ir sukris. Galite pabarstyti cukraus pudra, patiekti galite šiltą su ledais arba plakta grietinėle, arba jogurtu.
Pastabos

Recepto šaltinis - Tortellini at Midnight, Emiko Davies

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.