Imbieriniai sausainiai
Kieti ir tvirti šventiniai imbieriniai sausainiai
Ingredientai
Procesas
  1. Sveistą ir cukrų sudėkite į elektrinio maišytuvo indą ir plakite apie 10 minučių, kaskart nugramdydami sviestą nuo indo sienelių, kol sviestas taps visiškai purus. Supilkite sirupą, suberkite miltus, sodą, imbierą ir toliau maišykite, kol gausite minkštą tešlą. Šiek tiek atvėsinkite, tada iškočiokite tarp dviejų pergamento popierių į maždaug 4cm plonumo lakštą ir jį įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išspauskite formelėmis sausainius. Sylutes padarykite šiaudeliu arba konditeriniu plonu antgaliu. Kepkite 140C orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainiai taps sausi.
Pastabos

*Kepdami šokoladinius sausainius į tešlą dėkite 2 ir 2/3 stiklinės (400g) miltų bei 1/3 stiklinės (35g) kakavos.

Recepto šaltinis – Donna Hay