Print Recipe
Įdarytos paprikos
Nostalgiškas ir komfortabilus patiekalas iš vaikystės, švenčiant suvešėjusių šviežių žalumynų ir pirmųjų bulvių derlių
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Padažui
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Padažui
Procesas
  1. Pasiruoškite paprikų įdarą: dubenyje sumaišykite maltą mėsą su smiulkiai sukapotais svogūnais, česnakais, žalumynais, virtais ryžiais, pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais.
  2. Nupjaukite paprikų galus (su koteliu), išvalykite sėklas, membranas. Į ertmes pridėkite mėsos įdaro, tampriai pagrūsdami, kad kuo geriau užsipildytų. Uždėkite kepurėles.
  3. Troškintuve įkaitinkite sviestą, sudėkite supjaustytus svogūnus, morkas, saliero stiebą, tada statykite į troškintuvą paprikas, užpilkite vandeniu, kad apsemtų bent ⅔ paprikų aukščio, įberkite druskos ir pipirų, ir užkaiskite. Troškinkite uždengę ant nedidelės ugnies, kol paprikos suminkštės ir įdaras visiškai išvirs. Pabaigoje, prieš baigiant virti, nupilkite pusę stiklinės skysčio, kuriame virė paprikos, sumaišykite su pomidorų pasta, ir supilkite atgal į puodą. Jei norite padažo tirštesnio, galite šiame skystyje ištirpinti ir šaukštą krakmolo. Pavirkite dar kelias minutes, patikrinkite ar netrūksta druskos.
  4. Patiekite su grietine, virtomis bulvytėmis, pabarstę šviežiais krapais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.