Print Recipe
Grilyje kepti glazūruoti kiniški kiaulienos šonkauliai
Tas įsimintinas Kinijos virtuvės prieskonių mišinys, saldi tiršta lipni glazūra ir minkšti sultingi šonkauliukai, kvepiantys griliaus dūmu! Jūs privalote juos pasigaminti.
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Raktažodis kiauliena, grilis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 2,5 val
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Glazūrai
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Raktažodis kiauliena, grilis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 2,5 val
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Glazūrai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 165C, arba įkaitinkite Big Green Egg (kamado tipo) grilį iki 160C, su konvEGGtoriumi. Kepimo skardą, kurioje sutipltų visi šonkauliukai, išklokite aliuminio folija.
  2. Sumaišykite cukrų, druską ir Penkių Skonių prieskonius. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite visus šonkauliukus ir juos sudėkite į pariuoštą kepimo skardą. Į skardą įpilkite ½ stiklinės šalto vandens. Skardą labai sandariai uždenkite dvigubo sluoksnio aliiuminio folijos lakštu, apkamšykite kraštus. Pašaukite kepti ir kepkite apie 2 valandas. Po tokio laiko šonkauliukai turėtų kristi nuo kaulų, bet jei jie dar kietoki, kepkite ilgiau, dar pusvalandį arba valandą (laikas priklausys ir nuo mėsos kokybės).
  3. Įkaitinkite grilį iki 200C. Mažame puode sumaišykite hoisin padažą, sojų padažą, medų ir Penkių skonių prieskonius. Užkaiskite puodą ir pavirinite glazūrą kelias minutes, kol ji ims tirštėti. Sudėkite imbierus ir česnakus, ir dar pakaitinkite apie pusę minutės.
  4. Šonkauliukų mėsingą pusę gausiai patepkite glazūra ir dėkite ant špižinių grotelių (konvEGGtorių išimkite, o groteles prieš tai verta patepti aliejumi, kad mėsa kepant neliptų), kaulėta puse žemyn. Kepinkite iš viso apie 3-5 minutes, vis patepdami šonkauliukus glazūra, kol jie apskrus, karamelizuosis. Nuimkite nuo grotelių ir patepkite likusia glazūra kuo gausiau, o jei jos liks - dar ir patiekite ant stalo.
  5. Jei kepsite šonkauliukus ne ant grilio, bet orkaitėje, nupilkite skystį nuo apkepintų šonkauliukų, ir juos ištepkite glazūra (mėsingąją pusę). Įjunkite orkaitės grilio funkciją (viršutinį kaitinimo elementą) ir įkiškite (neuždengtą) skardą su glazūruotais šonkauliais kuo arčiau kaitinimo elemento, kepti apie 3-4 minutes, kol karamelizuosis. Išimkite iš orkaitės ir dar kartą labai gausiai ištepkite likusia glazūra.
  6. Patiekite su virtais ryžiais ir Kiniškomis agurkų ir morkų salotomis su sezamais.
Pastabos

Šonkauliukų kepimui jums labai pasitarnaus specialios V formos grotelės. Jos užtikrins, kad glazūruota mėsa mažiau liptų prie grotelių ir nesubyrėtų apverčiant.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *