Grilyje kepta kuprė su granatų glazūra ir jogurtiniu padažu
Sultinga ir aromatinga kuprės filė su Artimųjų Rytų prieskoniais ir dūmo skoniu
Porcijos Pasiruošimas
2-3asm 20min
Laikas Pasyvus laikas
10min 1val
Porcijos Pasiruošimas
2-3asm 20min
Laikas Pasyvus laikas
10min 1val
Ingredientai
Granatų sirupo glazūrai
Trumpai marinuotiems svogūnams
  • stiklinės acto(obuolių sidro – apple cider vinegar)
  • 1šaukštas cukraus
  • 1 svogūnasraudonasis, supjaustytas plonais žiedeliais
Jogurtiniam padažui
Procesas
  1. Jei kepsite ant medinių lentelių, jas likus iki kepimo valandai užmerkite šaltame vandenyje. Įkurkite grilį iki 230C (be konvEggtoriaus). Pasiruoškite marinuotus svogūnus: mažame dubenėlyje sumaišykite actą ir cukrų, kai cukrus ištirps, sudėkite svogūnus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Sumaišykite visus jogurto padažo ingredientus.
  2. Visus glazūrai skirtus ingredientus sumaišykite mažame indelyje. Griliui įkaitus, ant grotelių dėkite vandenyje išmirkytą medinę lentelę. Po dviejų minučių ją apverskite ir klokite kuprės filė. Gausiai ištepkite paruoštos glazūros (sunaudosite pusę kiekio). Uždarykite grilio dangtį ir kepkite žuvį apie 8 minutes*. Plačia mentele nuimkite ketos filė nuo medinės lentelės, perkelite ant serviravimo lentos (ar lėkštės), ir ant tos pačios lentelės klokite kitą žuvies filė (galite kepti iškart ant dviejų lentelių). Patiekite žuvį šiltą (skani ir atvėsusi), su marinuotais svogūnais ir su jogurtiniu padažu.
Pastabos

*Žuvies kepimo laiką nustatykite pagal jos dydį (svorį). Kuo didesnė, tuo kepti reikės ilgiau. Pavyzdžiui, 1,5kg filė iškeps per maždaug 12-15 min.