Print Recipe
Grilyje kepta kuprė su granatų glazūra ir jogurtiniu padažu
Sultinga ir aromatinga kuprės filė su Artimųjų Rytų prieskoniais ir dūmo skoniu
Course Main Dish
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 20 min
Laikas 10 min
Pasyvus laikas 1 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Granatų sirupo glazūrai
Trumpai marinuotiems svogūnams
  • stiklinės acto (obuolių sidro - apple cider vinegar)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 svogūnas raudonasis, supjaustytas plonais žiedeliais
Jogurtiniam padažui
Course Main Dish
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 20 min
Laikas 10 min
Pasyvus laikas 1 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Granatų sirupo glazūrai
Trumpai marinuotiems svogūnams
  • stiklinės acto (obuolių sidro - apple cider vinegar)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 svogūnas raudonasis, supjaustytas plonais žiedeliais
Jogurtiniam padažui
Procesas
  1. Jei kepsite ant medinių lentelių, jas likus iki kepimo valandai užmerkite šaltame vandenyje. Įkurkite grilį iki 230C (be konvEggtoriaus). Pasiruoškite marinuotus svogūnus: mažame dubenėlyje sumaišykite actą ir cukrų, kai cukrus ištirps, sudėkite svogūnus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Sumaišykite visus jogurto padažo ingredientus.
  2. Visus glazūrai skirtus ingredientus sumaišykite mažame indelyje. Griliui įkaitus, ant grotelių dėkite vandenyje išmirkytą medinę lentelę. Po dviejų minučių ją apverskite ir klokite kuprės filė. Gausiai ištepkite paruoštos glazūros (sunaudosite pusę kiekio). Uždarykite grilio dangtį ir kepkite žuvį apie 8 minutes*. Plačia mentele nuimkite ketos filė nuo medinės lentelės, perkelite ant serviravimo lentos (ar lėkštės), ir ant tos pačios lentelės klokite kitą žuvies filė (galite kepti iškart ant dviejų lentelių). Patiekite žuvį šiltą (skani ir atvėsusi), su marinuotais svogūnais ir su jogurtiniu padažu.
Pastabos

*Žuvies kepimo laiką nustatykite pagal jos dydį (svorį). Kuo didesnė, tuo kepti reikės ilgiau. Pavyzdžiui, 1,5kg filė iškeps per maždaug 12-15 min. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *