Print Recipe
Grilyje kepta kalakuto krūtinėlė garstyčių padaže
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vištiena, grilis
Pasiruošimas 15 min
Laikas 80 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Kalakutiena
Marinatui
Dar prireiks
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vištiena, grilis
Pasiruošimas 15 min
Laikas 80 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Kalakutiena
Marinatui
Dar prireiks
Procesas
  1. Kalakuto krūtinėlę nuplaukite, įdėkite į indą (tokį, kuriame mėsa tipls ir nebus likę daug tuščios vietos, tik marinatui. Jei tokio neturite, galite mėsą marinuoti zip lock maišelyje, tik nepamirškit kas kurį laiką apversti maišelio, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai).
  2. Sumaišykit visus marinato ingredientus ir supylę ant kalakutienos aptepkite visą paviršių. Palikite marinuotis uždengtame inde šaldytuve apie 24 val (galima ir ilgiau, iki 36 val). Prieš kepant mėsą ištraukite iš šaldytuvo, kad ji pasiektų kambario temperatūrą. Kulinarne virvele apriškite mėsą ją sutvirtindami, taip iškepęs kepsnys bus gražios tolygios formos.
  3. Įkaitinkite Big Green Egg (arba kitokį kamado tipo grilį) iki 180C, įdėkite konvEGGtorių ir paprastas groteles. Mėsą perkelkite į nedidelę skardelę (aš panaudojau Big Green Egg ovalaus špižinio indo dangtį), supilkite visą marinatą. Į indą (šalia mėsos, ne ant mėsos) įpilkite verdančio vandens tiek, kad maždaug būtų 1cm nuo dugno. Verdančio vandens tikrai prireiks papildyti ir kepant, tad turėkite po ranka - kai matysite, kad padažas kepant tirštėja, papildykite skardelę vandeniu.
  4. Kepkite apie 70-80 minučių, arba kol mėsa bus minkšta ir pilnai iškepusi (jei turite mėsos termometrą, viduje mėsos temperatūra turėtų būti ne mažesnė nei 75C). Būtinai maždaug kas 15 minučių palaistykite kepamą mėsą skysčiu iš skardelės, ir jei trūksta, papildykite skystį vandeniu.
  5. Iškepusią mėsą išimkite iš grilio, užklokite aliuminio folija ir leiskite pailsėti apie 10 minučių. Tada nukirpkite ir pašalinkite virvelę ir supjaustę patiekite. Aš kepdama kalakutieną antrame grotelių aukšte (kaip matote nuotraukoje) dar iškepiau ir moliūgo juosteles. Jas kepiau perforuotoje Big Green Egg skardelėje, abi moliūgo griežinėlių puses patepusi alyvuogių aliejaus ir sezamų aliejaus mišiniu bei pabarsčiusi druska ir pipirais. Patiekalą patiekiau su keptais moliūgais ir šviežiomis salotomis.
Pastabos

Tokiu būdu kalakuto krūtinėlę galite išsikepti ir orkaitėje. Kepimo procesas toks pats, orkaitės temperatūra taip pat 180C.

Recepto šaltinis - Kwestia Smaku. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.