Print Recipe
Grikių miltų ir kefyro blynai
Blynai be glitimo ir be pridėtinio rafinuoto cukraus, minkšti, purūs ir lengvi. Idealiems vasaros pusryčiams, kai aplink kalnai uogų ir vaisių. Tik gamindami būtinai leiskite užmaišytai tešlai pabrinkti bent pusvlandį. šiame recepte ši taisyklė ypač svarbi.
Patiekalas Užkandžiai, pusryčiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai
Paruošimo laikas 5 min
Cook Time 20 min
Passive Time 30 min
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Patiekalas Užkandžiai, pusryčiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis blynai
Paruošimo laikas 5 min
Cook Time 20 min
Passive Time 30 min
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Dubenyje sumaišykite grikių ir migdolų miltus. Į blenderio indą sudėkite bananą, kiaušinį, kefyrą, vanilę, medų ir kokosų aliejų. Suplakite. Tada suberkite sausus ingredientus ir dar plakite, kol masė bus vienalytė ir glotni. Palikite pabrinkti 30 minučių (svarbu!).
  2. Keptuvėje nepridegančiu dugnu įkaitinkite šaukštelį kokosų aliejaus ir suformuokite blynelius iš maždaug 2 šaukštų tešlos. Leiskite jiems kepti apie 2 minutes, tik tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės. Taip sukepkite visą tešlos masę.
  3. Patiekite su sezono uogomis, galite pašlakstyti medumi arba klevų sirupu.
Pastabos

Ruošiant šių blynelių tešlą, jums labai pasitarnaus blenderis - tiesiog galite viską supilti į indą ir minutę plakti ant aukštų apsukų. 

Patariu jokiais būdais nepraleisti tešlos brinkinimo laiko (30 min) - šis žingsnis būtinas, jei norite gero rezultato.

Recepto šaltinis - Dianne Bibby, Bibby's Kitchen

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.