Granola su tahini ir riešutais
Geriausias man žinomas pusryčių maistas, kurio galima prisigaminti iš anksto. Be pridėtinio cukraus.
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
7stiklinės 10min
Gaminimo laikas
30min
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
7stiklinės 10min
Gaminimo laikas
30min
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Suberkite visus birius ingredientus, įskaitant rieešutus (tik nedėkite džiovintų vaisių), į didesnį dubenį ir simaišykite. Supilkite į nedidelį puodą tahini, medų, kokosų aliejų ir vandenį, ir užkaiskite. Maišykite kaitindami kol masė suskystės, visi ingredientai susjungs (nereikia, kad užvirtų), tada įpilkite vanilę ir nukelkite nuo ugnies.
  3. Supilkite šį tahini ir medaus mišinį ant birių ingredientų mišinio, šaukštu sumaišykite, o tada rankomis (patikėkit, tikrai ramkom geriausia sumaišysit:)) permaišykite viską labai gerai, kad tikrai kiekvienas ingredientas būtų padengtas skystu mišiniu.
  4. Išberkite paruoštą masę ant paruoštis skardos, pakedenkite, paskirstykite vienodai po visą skardos plotą, ir kepkite apie 25-30 min., kepimo metu kokius du kartus permaišykite visą masę, kad keptų vienodai, tolygiai. Iškepusią granolą pilnai atvėsinkite, tada sumaišykite su džiovintais vaisiais. Laikykite sandariai uždarytame inde.
Recepto Pastabos

Recepto šaltinis – Bibby’s kitchen.