Graikiškas cukinijų apkepas su feta ir polenta
Patiekalas, kuris tiks ir patiks kiekvienam: brančui ar vegetariškai vakarienei, skanus ir šiltas, ir atvėsęs, net ir kitą dieną tiks pietų dėžutei.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
50min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
50min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau (jei cukinijos labai storos, perpjaukite išilgai į 4 dalis ir pašalinkite sėklas, taip pat ir odelę, jei ji kieta. Jaunų cukinijų odelės lupti nereikia). Supjaustykite cukinijas gana storomis, 2cm pločio juostelėmis. Suberkite taip supjaustytas cukinijas ant didelės kepimo skardos (kad jos būtų viename sluoksnyje, ne viena ant kitos). Pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite gana dosniai druska ir pipirais, sumaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidentų aliejumi, ir pašaukite kepti 10 min.
  2. Išimkite skardą su cukinijomis iš orkaitėmis, pabarstykite susmulkintais svogūnais, pašlakstykite svogūnus dar vienu šaukštu aliejaus ir pašaukite vėl atgal į orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, per tiek laiko cukinijos turėtų būti visiškai minkštos.
  3. Kol daržovės kepa, pasiruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite kiaušinius, jogurtą, polentą, fetą, kietąjį sūrį, žalumynus, česnakus, įberkite druskos ir pipirų. Pasiruoškite indą apkepui kepti (apie 27x20x5 cm, arba maždaug 1 litro talpos). Tiks ir stiklinis, ir špižinis, ir keramikinis.
  4. Išimkite skardą su cukinijomis. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170C. Sudėkite apkepintas cukinijas kartu su svogūnais ir skysčiu, jei jo liko skardoje į apkepo indą, ant viršaus supilkite paruoštą įdarą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 minučių, arba kol viršus gražiai paruduos. Patiekite karštą arba kambario temperatūros, su salotomis.
Pastabos

Recepto šaltinis – Diana Henry, From the oven to the table.