Print Recipe
Gong bao: vištiena su žemės riešutais
Tai vienas ikoniškų Kinijos virtuvės patiekalų, kuriame susilieja sultinga vištiena, traškūs riešutai ir švelnus saldžiarūgštis padažas. Jei tik turite Sičiuano pipirų, būtinai jų įdėkite, šie kilstels patiekalą į naujas aukštumas
Prep Time 15 min
Cook Time 10 min
Servings
porc
Ingredients
Marinatui
Padažui
Prep Time 15 min
Cook Time 10 min
Servings
porc
Ingredients
Marinatui
Padažui
Instructions
  1. Supjaustykite vištienos krūtinėles vienodais kubeliais, maždaug 1-1,5cm dydžio. Sudėkite vištieną į nedidelį dubenėlį. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant vištienos, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai pusvalandžiui, galit ir per naktį šaldytuve.
  2. Česnakus supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, koiais pjaustėte vištieną. Mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus padažui.
  3. Ant didelės ugnies įkaitinkite wok'ą. Įpilkite aliejaus ir pateliuskuokite, kad juo pasidengtų sienelės. Suberkite čili pipirus ir Sičuano pipirus ir akimirką pakepinkite, kol paskleis aromatą, bet saugokit, kad neimtų svilti.
  4. Sudėkite vištieną ir kepinkite nuolat maišydami (stir-fry). Kai tik vištienos kubeliai atsiskirs vienas nuo kito, suberkite česnakus ir imbierus, taip pat svogūno laiškus, ir toliau kepinkite maišydami kol pasklis aromatas, o vištiena bus beveik iškepusi (galite patikrinti išėmę gabalėlį ir perpjovę pusiau).
  5. Išmaišykite padažą ir supilkite jį į wok'ą, visąlaik maišydami ir kepindami. Kai tik padažas taps tirštas ir žvilgantis, suberkite žemės riešutus, dar kartą išmaišykite ir patiekite iškart.
Recipe Notes

*Jei namuose turite tik nekepintų žemės riešutų, pasikepinite juos patys: įkaitinkite orkaitę iki 120C. Riešutus suberkite į nedidelę skardelę ir kepkite apie 15-20 min. (laiks nuo laiko patikrinkite, ar nedega). Išimkite, atvėsinkite, tada suberkite į švarų virtuvinį rankšluostį ir patrinkite riešutus, taip pašalindami jų luobeles. 

Recepto šaltinis: Fuchia Dunlop, Every Grain of Rice

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.