Fokačia su minkšto sūrio įdaru
Traški fokačia (focaccia) įdaryta kreminio stracchino sūrio gabaliukais. Puikus užkandis prie vyno taurės
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
4porc 30min
Cook Time Passive Time
10min 2val
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
4porc 30min
Cook Time Passive Time
10min 2val
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Užminkykite tešlą: įant darbastalio (arba į elektrinio kombaino indą) suberkite miltus, padarykite duobelę ir į ją supilkite aliejų. Tada pamažu pilkite vandenį ir minkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Minkykite tešlą apie 15 minučių, kad ji taptų itin elastinga. Susukite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandom.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Dvi apvalias 20cm skersmens skardeles ištepkite alyvuogių aliejumi.
  3. Išėmę iš šaldytuvo tešlą padalinkite į 4 vienodas dalis. Tris dalis palikite uždengtas, o vieną dalį iškočiokite į kiek įmanoma plonesnį apskritimą. Juo išklokite paruoštą kepimo skardelę. Ant tešlos sudėliokite sūrio gabalėlius (pusę kiekio). Iškočiokite kitą tešlos lakštą, vėl kiek įmanoma ploniau, tik kad nesuplištų, ir užklokite šį lakštą ant apatinio su sūriu. Pirštais paspauskite, kad išeitų oras, tada sulipdykite abiejų tešlos sluoksnių kraštelius per visą perimetrą. Pašlakstykite negailėdami aliejumi ir pabarstykite druska. Lygiai taip pat paruoškite ir kitą foccacia. Kepkite 10 minučių, kol gražiai pagels ir apskrus. Supjaustykite (patogiausia – picos pjaustymo rateliu) ir patiekite
Pastabos

*Stracchino yra minkštas švelnaus skonio sūris. Paieškoję jo rasite pieno produktų lentynose Lietuvoje, nes mano didžiam nustebimui šį sūrį gamina “Rokiškio pienas”! Jei nerasite būtent stracchino, naudokite mocarelos rutuliukus, tik juos gerai nusausinkite prieš dėdami ant tešlos. 

Recepto šaltinis – J. B. Nishimura “Ostro”