Išėmę iš šaldytuvo tešlą padalinkite į 4 vienodas dalis. Tris dalis palikite uždengtas, o vieną dalį iškočiokite į kiek įmanoma plonesnį apskritimą. Juo išklokite paruoštą kepimo skardelę. Ant tešlos sudėliokite sūrio gabalėlius (pusę kiekio). Iškočiokite kitą tešlos lakštą, vėl kiek įmanoma ploniau, tik kad nesuplištų, ir užklokite šį lakštą ant apatinio su sūriu. Pirštais paspauskite, kad išeitų oras, tada sulipdykite abiejų tešlos sluoksnių kraštelius per visą perimetrą. Pašlakstykite negailėdami aliejumi ir pabarstykite druska. Lygiai taip pat paruoškite ir kitą foccacia.
Kepkite 10 minučių, kol gražiai pagels ir apskrus. Supjaustykite (patogiausia – picos pjaustymo rateliu) ir patiekite