Ėrienos kofte su avinžirniais ir jogurtiniu fetos padažu
Nesudėtingas vienos skardos patiekalas – kepti maltos ėrienos kukuliukai su pomidorais ir avinžirniais.
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
25min
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
25min
Ingredientai
Ėrienos kofte (kukuliukams)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 240C. Pradėkite nuo ėrienos kukuliukų: visus ingredientus sudėkite į dubenį ir įberkite apie 1 šaukštelį druskos bei apie ½ šaukštelio grūstų pipirų. Viską gerai sumaišykite. Formuokite nedidelius, apie graikinio riešuto dydžio rutuliukus, ir dėkite juos į skardą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10 minučių.
  2. Iškimkite skardą iš orkaitės ir suberkite nuplautus ir nusausintus avinžirnius bei pomidorus. Kepkite dar apie 10-15 minučių, arba kol mėsa bus iškepusi, o pomidorai sitrūkinės.. truputį apskrus.
  3. Kol patiekalas kepa, pasigaminkite jogurtinį fetos padažą: sumaišykite fetą, agurkus, jogurtą ir žalumynus nedideliame dubenėlyje, įberkite truputį druskos ir įspauskite citrinos sulčių.
  4. Patiekite ėrienos kofte pabarstę sumak’u. pabarstę kapotais žalumynais, su jogurtiniu fetos padažu ir minkšta balta duona (idealu, jei turite pitos). Prie patiekalo tiks ir marinuotos ar raugintos daržovės, humusas, burokėlių salotos…
Pastabos

*sumak – tai rūgštokas raudonos spalvos prieskonis, labai populiarus Artimųjų Rytų virtuvėje, jo tikrai rasite ten, kur parduodami gruziniški prieskoniai (didesniuose prekybcentriuose arba Assorti)