Print Recipe
Egiptietiški baklažanai su pomidorais Mesa'a'ah
Artimųjų Rytų virtuvėje visko turi būti daug: spalvos, skonio, aitrumo... Jei pasiilgote malonios vasariškos egzotikos - šis užkandis jums labai patiks. O gal primins aplankytą šalį?
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Baklažanus supjaustykite storomis riekėmis (apie 2 cm storio). Pabarstykite gana gausiai druska iš abiejų pusių kiekvieną riekę ir padėkite ant grotelių (ar kito pagrindo su skylutėmis ar angomis) valandai, kad baklažanai išleistų kuo daugiau skysčio. Po valandos baklažanus nuplaukite po šaltu vandeniu ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (švelniai paspausdami, kad kuo daugiau drėgmės susigertų).
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite juos ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami (apie 4 minutes), kol svogūnai suminkštės ir pradės rudėti. Sudėkite česnakus ir dar akimirką pakepinkite. Tada sudėkite pomidorų pastą ir kepinkite toliau, vis maišydami. Kai pajusite, kad pomidorų pasta jau pradeda lipti prie keptuvės dugno, suberkite kuminą ir čili dribsnius, susmulkintus pomidorus, įberkite cukraus. Kepinkite pamaišydami apie 6-8 minutes, arba kol pomidorai visiškai suminkštės, išleis sultis, ir masė pamažu pradės tirštėti.
  3. Kitoje mažoje keptuvėje arba mažame puode įkaitinkite aliejų skrudinimui (apie 2cm nuo dugno). Dalimis dėkite į įkaitusį aliejų baklažano riekeles ir skrudinkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels (užtruks apie 2-3 min). Taip paskrudinkite visas riekeles, o ištrauktas iš riebalų dėkite į indą, išklotą keliais sluoksniais virtuvinio popieriaus, kad susigertų kuo daugiau riebalų.
  4. Sudėkite apkepintus baklažanus į keptuvę su pomidorų padažu, ir sumažinkite kaitrą iki minimalios, ir troškinkite viską apie 20 minučių (galite keptuvę uždengti, o jei matysite, kad padažas itin sutirštėjo, įpilkite truputį vandens). Pabaigoje paragaukite, ar netrūksta druskos, aitrumo.
  5. Patiekti galite iškart, kol dar užkandis karštas, arba atvėsinkite ir laikykite pernakt šaldytuve ir serviruokite šaltą. Skaniausia su paskrudinta pita arba kitokia plokščia duonele (aš patiekiau su indiška roti duona).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.