Daržovių troškinys Viduržemio jūros stiliumi su žuvimi
Tai tik orientaciniai ingredientai ir jų kiekiai. Naudokite tas daržoves, kokias turite. Gaminkite su žuvimi, paukštiena ar vegetariškai. Tiesiog mėgaukitės vidurvasario daržovių derliumi
Porcijos
4asm
Porcijos
4asm
Ingredientai
Procesas
  1. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite šlaką aliejaus. Suberkite svogūnus, morkas, salierus ir pankolius, ir kepinkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol daržovės apkeps, suminkštės, truputį karamelizuosis. Suberkite česnakus, ir dar šiek tiek pakepinkite.
  2. Įpilkite vyną ir maišydami kaitinkite, kol visas skystis išgaruos. Sudėkite paprikas, pomidorus, pomidorų pastą, įberkite šaukštelį cukraus, šaukštelį druskos, pipirų (jei norisi aštriau – ir čili pipirų), ir kepinkite vis maišydami. Jei matote, kad masė pernelyg tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
  3. Kai pomidorai visiškai išsileis ir visos kitos daržovės bus minkštos, sudėkite smulkintus prieskoninius žalumynus (kelis bazilikų lapus pasilikite patiekimui). Paragaukite, ar netrūksta druskos, rūgšties, saldumo. Suberkite juodąsiais alyvuoges, ir dar keletą minučių pakepinkite.
  4. Per tą laiką nuplaukite ir labai gerai nusausinkite menkę. Pabarstykite druska, pipirais iš visų pusių. Sudėkite žuvies gabalėlius į troškinį, šiek tiek įspauskite giliau, bet visiškai neuždenkite troškiniu. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite apie 3-4 minutes, arba kol žuvis bus pilnai iškepusi, bet liks sultinga.
  5. Patiekite iškart su rieke šviežios bagetės (arba su kitais mėgiamais priedais)