Cukinijų sriuba su mėtom ir feta
Pistacijų spalvos tiršta vegetariška sriuba, kurioje pirmu smuiku griežia cukinijos, tačiau melodiją užduoda mėtos ir feta!:)
Porcijos
4asm
Porcijos
4asm
Ingredientai
Procesas
  1. Puode įkaitinkite aliejų (arba sviestą) ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Bebaigiant kepti suberkite česnakus ir dar apie minutę pakepinkite.
  2. Suberkite cukinijas, citrinos žievelę ir žoleles, pabarstykite žiupsneliu druskos. Kapinkite apie 5 minutes, kol cukinijos pagaus šiek tiek spavos, karamelizuosis – tai suteiks daugiau skonio sriubai. Supilkite sultinį ir užvirę virinkite apie 20 minučių uždengę puodą ant nedidelės ugnies.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite pesto, fetą ir mėtas. Blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės. Supilkite pieną, įberkite juodųjų pipirų ir viską sumaišykite. Paragaukite, ar netrūksta driskos, pagardinkite citrinos sultimis pagal skonį.
  4. Prieš patiekiant pakaitinkite sriubą (tik neužvirinkite!), išpilstykite į dubenėlius, galite paskaninti grietinėle, pabarstykite sėklomis, papuoškite žalumynais ir patiekite su traškia duona.
Pastabos

Recepto šaltinis – Dianne Bibby „Bibby’s Kitchen”