Cukinijų paplotėliai su aromatingu padažu pagal Ottolenghi
Ottolengio restorane „NOPI” tai buvo vienas populiariausių pusryčių patiekalų, bet greit atsirado pagrindiniame pietų meniu ir ten pasiliko:) Nes tai idealus užkandis bet kuriuo paros metu.
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 20min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 20min
Laikas
10min
Ingredientai
Grietinės padažas su kardamonu ir laimų sultimis
Procesas
  1. Pradėkite nuo padažo: sumaišykite visus ingredientus ir padėkite padažą į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų.
  2. Sutarkuotas cukinijas sudėkite į sietelį, pabarstykite šaukšteliu druskos ir palikite nuvarvėti, apie 10 min. Po šio laiko rankomis nuspauskite cukinijas, tačiau šiek tiek drėgmės palikite, nenuspauskite cukinijų labai stipriai.
  3. Cukinijas sudėkite į dubenį, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, laimo žievelę, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, kalendras ir kardamoną, galite įberti ir pipirų. Sudėkite ir kubeliais supjaustytą halloumi sūrį (ne tarkuokite, bet pjaustykite, apie 1-2 cm gabalėliais), jei dedate fetą – įmaišykite sutrupintą, atsargiai, kad nesuardytumėte gabalėlių.
  4. Įkaitinkite apie 1-2cm aliejaus didesnėje gilioje keptuvėje. Iš maždaug 1 valgomojo šaukšto tešlos formuokite pailgus paplotėlius (cepelinukus), ir atsargiai įleiskite į karštus riebalus. Skrudinkite apie 6 minutes, apversdami po pusės kepimo laiko kita puse, kol taps auksiniai ir traškūs. Galite apkepinti riebaluose trumpiau, tada perkelti į orkaitę, įkaitintą iki 200C temperatūros, apie 3-4 min. Nepamirškite ištraukę iš verdančio aliejaus nusausinti riebalų perteklių popieriniu rankšluosčiu.
  5. Patiekite cukinijų paplotėlius karštus arba kambario temperatūros, su paruoštu padažu.
Pastabos

Recepto šaltinis – Yotam Ottolenghi, Ramael Scully, NOPI