Print Recipe
Cukinijų ir špinatų papločiai
Minkštas, bet traškus didelis paplotis kupinas geriausių sudedamųjų dalių.
Course Užkandžiai
Cuisine Lietuvos
Keyword cukinijos
Prep Time 15 min
Cook Time 40 min
Passive Time 30 min
Servings
vnt
Ingredients
Course Užkandžiai
Cuisine Lietuvos
Keyword cukinijos
Prep Time 15 min
Cook Time 40 min
Passive Time 30 min
Servings
vnt
Ingredients
Instructions
  1. Sutarkuotas cukinijas nuspauskite, pašalindami skysčio perteklių, tada išberkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite.
  2. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite ir palikite pastovėti (pabrinkti) apie 20-30 minučių
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, įdėkite apie ½ stiklinės cukinijų masės, išlyginkite, suformuokite didelį paplotėlį (apie 15-18cm skersmens) ir kepkite kiekvieną pusę apie 6-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol labai gražiai apskrus (pasistenkite netrumpinti kepimo laiko, jei norite, kad paplotėliai būtų traškūs). Iškepusį paplotėlį išimkite ir dėkite ant pergamentinio popieriaus. Taip iškeptus paplotėlius galite laikyti įvyniotus į maistinę plėvelę ar kitaip uždengtus šaldytuve. Prieš valgant trumpai pašildykite juos orkaitėje.
  4. Patiekite su norimais priedais – šonine, salotomis, avokadais, rūkyta ar sūdyta žuvimi...
Recipe Notes

Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.