Print Recipe
Crostini su cukinijomis ir bazilikais
Nustebsite, tačiau kepant cukinijas ilgai žemoje kaitroje, jos taps sapdžios, ir išlaikys savo struktūrą, išliks nesutežę. Šis cukinijų pagardas tiks ne tik česnakiniams crostini, bet taip pat bus ir puikus padažas pastai. Beliks tik užbarstyti mėgstamo sūrio (nuo rikotos iki parmezano).
Course Užkandžiai
Cuisine Italian
Prep Time 10 min
Cook Time 30 min
Servings
asm
Ingredients
Course Užkandžiai
Cuisine Italian
Prep Time 10 min
Cook Time 30 min
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Į didelę keptuvę sudėkite supjaustytas cukinijas, svogūnus, bazilikus. Viską pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Užkaiskite ugnį ir kepinkite viską ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišant, apie 25-30 min. Cukinijos turi būti minkštos, tačiau neištežę, turi išlaikyti savo formą. Dar kartą paragaukite ar netrūksta druskos ir nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite.
  2. Per tą laiką, kol cukinijos kepa, įkaitinkite orkaitę (įjunkite viršutinio grilio funkciją). Ant kepimo skardos išdėliokite ciabatta riekeles, pašlakstykite aliejumi. Kepkite apie 2-3 minutes, tada apverskite kita puse ir dar kepkite tiek pat, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir kelis kartus perbraukite česnako skiltele apskrudintas riekeles iš abiejų pusių (nepersistenkit, kad česnakas nenustelbtų skonio).
  3. Sudėkite cukinijas ant paskrudintų riekelių, pabarstykite baziliko ir mėtų lapeliais. Galite dar pašlakstyti aliejumi ir pabarstyti čili pipirų dribsniais.
Recipe Notes

*Jei cukinijos didesnės, perpjaukite jas pusiau išilgai ir išskobkite sėklas. Jei cukinijos jaunos, stangrios, sėklas ir vidurinę dalį galite palikti. 

Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura, Ostro

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.