Print Recipe
Citrininis keksas su čiobreliais ir aguonomis
Čiobreliai, citrinos, aguonos - tobulai derantys skoniai ir aromatai, keksas tinka bet kokiam sezonui ir bet kokiai progai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Porcijos
Ingredientai
Citrinų glajui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Porcijos
Ingredientai
Citrinų glajui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksui kepti skirtą formą išklokite pergamenitiniu popieriumi.
  2. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Supilkite grietinėlę ir dar plakite intensyviai 2 minutes, kol masė dar šiek tiek sutirštės.
  3. Sviestą ištirpinkite mažame puode. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada sumaišykite su aguonomis, citrinos žievelėm, citrinos sultim ir čiobreliais.
  4. Sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius ir druską) sumaišykite tarpusavy ir suberkite į kiaušinių masę. Išmaišykite. Paskiausia supilkite atvėsusį sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite masę į paruoštą kepimo formą.
  5. Kepkite 50-60 min., arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išimkite keksą iš orkaitės ir dar karštą palaistykite citrinų glajumi*, leiskite pilnai atvėsti ir glajui sukieti.
Pastabos

*Citrinų glajui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy, kol gausite tirštą tyrelę.

 

Recepto šaltinis - Every Cake You Bake. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *