Print Recipe
Cinamoninės bandelės su slyvomis
Course Desertai
Cuisine Lietuvos
Keyword kepiniai
Prep Time 30 min
Cook Time 20 min
Passive Time 2 val
Servings
vnt
Ingredients
Įdarui
Glajui
Course Desertai
Cuisine Lietuvos
Keyword kepiniai
Prep Time 30 min
Cook Time 20 min
Passive Time 2 val
Servings
vnt
Ingredients
Įdarui
Glajui
Instructions
  1. Dubenyje arba virtuvinio kombaino inde sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, cukrų, druską, mieles. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, išsukite masę, pačioje pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir ilgokai minkykite, kol sviestas pilnai įsikorporuos į masę, ir tešla taps labai minkšta, elsatinga ir žvilganti.
  2. Paruoštą tešlą dubenyje uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti (mažiausiai valandą - pusantros), tešlos tūris turėtų padvigubėti.
  3. Kol tešla kyla, pasiruoškite slyvų įdarą: išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas stambesniais gabaliukais (jei naudojate lietuviškas tradicines slyvas, pakaks jas supjaustyti ketvirčiais). Apibarstykite krakmolu ir išmaišykite, kad visi gabaliukai juo pasidengtų. Atidėkite į šalį.
  4. Ant miltais pabarstyto darbastalio iškočiokite tešlą į maždaug 40x50cm stačiakampį.
  5. Įdarui skirtą sviestą teptuku ištepkite ant iškočiotos tešlos pagrindo. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu ir šiuo mišiniu tolygiai pabarstykite visą tešlos pagrindą, kurį tik ką patepėte sviestu. Tada ant viršaus tolygiai pabarstykite slyvas.
  6. Ilgosios tešlos kraštinės kraštą imkite vynioti, tol kol visą tešlą su įdaru suvyniosite į ilgą ritinį. Aštriu peiliu supjaustykite šį ritinį maždaug 3-3,5cm pločio juostelėmis (jums reikia padalinti į 12 lygių dalių).
  7. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant kiekvienos skardos dėkite po 6 bandeles, palikdami didelius atstumus, kad bandelės kepdamos turėtų kur plėstis. Abi skardas padėkite šiltai, uždenkite švariais virtuviniais rankšluosčiais ir palikite pakilti dar kartą.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 180C (galite su apipūtimo funkcija). Kepkite bandeles apie 20 minučių, kol jos gražiai pagels. Kol bandelės dar šiek tiek šiltos, patepkite jas glajumi (sumaišykite cukraus pudrą su karštu vandeniu - tirštumą reguliuokite arba pridėdami daugiau pudros, arba įpildami truputį daugiau vandens).
Recipe Notes

Recepto šaltinis - Moje Wypieki. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.