Print Recipe
Burokėlių duona su sėklomis ir ožkos sūriu
Nieko negali būti paprasčiau, nei susimaišyti duonos tešlą, kurios nereikia nei minkyti, nei kildinti! Šio kepinio tekstūra labiau panaši į pyrago, tad tai gali būti nuostabus patiekalas ant jūsų švenčių stalo.
Pasiruošimas 20 min
Laikas 80 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Sėklų mišiniui
Duonos tešlai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 80 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Sėklų mišiniui
Duonos tešlai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite pailgą kepimo formą (20x10cm), galite patepti ją riebalais ir/arba iškloti pergamentiniu popieriumi.
  2. Sumaišykite visas sėklas nedideliame dubenėlyje. Atidėkite šio mišinio 1 šaukštą į šalį - jo prireiks duonos viršui pabarstyti. Dideliame dubenyje sumaišykite abi rūšis miltų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudėkite tarkuotus burokėlius ir suberkite sėklų mišinį.
  3. Kitame nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinius, sumaišykite juos su aliejumi, grietine, medumi ir parmezano sūriu. Šį mišinį supilkite į puodą su miltais ir burokėliais, ir mentele viską sumaišykite. Pabaigjoe labai atsargiai įmaišykite ožkos sūrio gabalėlius, saugdami juos, kad nesusitrintų.
  4. Šią masę supilkite į paruoštą kepimo skardą. Viršų išlyginkite ir pabarstykite sėklų mišiniu. Kepkite 40 minučių orkiatės viduryje. Tada pyrago viršų uždenkite aliuminio folijos gabalėliu ir toliau kepkite apie 40 minučių. Pyragas turi likti mažumėlę drėgnas, todėl kai įkišite medinį pagaliuką, jis nebus visiškai sausas, tačiau ir ne pernelyg drėgnas. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite apie 5 minutes, tada išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite pilnai ant grotelių (sėklų puse į viršų). Pravėsinkite mažiausiai 20 minučių prieš pjaustydami.
Pastabos

Duona išliks minkšta ir tinkama valgyti mažiausiai savaitę, jei laikysite ją sandariai uždarytame inde. Taip pat šį kepinį galite užšaldyti. Kitą dieną šią duoną galite paskrudinti tosteryje.

Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.