Print Recipe
Brokolių pica Margarita
Brokolių (arba kalafiorų!) picos gali tapti jūsų šių metų vasaros atradimu! Tik perskaitykite visas pastabas ir patarimus, kad rezultatas gautųsi tobulas:)
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Brokolių picos pagrindui
Picos įdarui
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Brokolių picos pagrindui
Picos įdarui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Dvi plokščias apvalias (30cm skersmens) kepimo skardeles išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Brokolių* žiedelius supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada dalimis virtuviniu kombainu, S formos peiliu susmulkinkite brokolius kol gausite trupinius. Suberkite juos į dubenį. Sudėkite likusius ingredientus - migdolų miltus, parmezano sūrį, kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, viską gerai sumaišykite.
  3. Šią masę padalinkite į dvi dalis ir sudėkite į paruoštas skardeles. Ranka suspausdami paskirstykite šią masę per visą skardelių plotą, suformuodami "picos" pagrindus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, arba kol pagrindas sutvirtės, šonuose apskrus ir gražiai pagels. Pašaukite į
  4. Kpl pagrindas kepa, pašalinkite iš pomidorų sultis ir sėklas**. Ant iškepusio pagrindo pabarstykite tarkuotą sūrš, išdėliokite pomidorų puseles, pabarstykite raudonėliu. Pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pašaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol dar labiau paskrus brokolių pagrindas ir viskas apkeps.
  5. Patiekite su mocarela ir baziliko lapeliais (aš mocarelą uždėjau prieš pašaunant antram kepimui, tad maniškė išsilydė:)).
Pastabos

*patartina pagrindui naudoti tik brokolių žiedus ir kuo mažiau kotelių. Galite palikti plonus kotelius, tačiau nedėkite storo koto į masę. Antraip tešla taps vandeninga. Beje, jūs galite pakeisti dalinai arba visiškai brokolius kalafiorais.

**Pašalinkite iš pomidorų sultis todėl, kad antraip brokolių pagrindas taps šlapias. Galite įdarui naudoti kokius norite priedus, tačiau venkite šlapių priedų, tokių kaip pomidorų padažas. Pamėginkite šias picas su apkepintais baklažanais, moliūgais arba cukinijomis.

Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.