Braškių semifredo
Semifredo – tai bene lengviausiai pagaminamas, gaiviausias ir ypatingai vasarai tinkantis desertas. Jam neprireiks ledų gaminimo aparato, o konsistencija primins sušaldytus putėsius
Procesas
  1. Nuplautas ir nuskabytas braškes supjaustykite gabalėliais, sudėkite į nedidelį puodą, suberkite pusę kiekio cukraus ir užkaiskite. Virinkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes vis maišydami, kol cukrus pilnai ištirps ir braškės suglebs. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  2. Kol braškės vėsta, pasiruoškite keksui kepti skirtą formelę (11x25cm): išklokite ją maistine plėvele, palikdami šonuose kabančius plėvelės gabalus, kuriais galėsite uždengti pripildytą formelę prieš įdedant į šaldiklį.
  3. Kiaušinį kartu su tryniais ir likusiu cukrumi suplakite iki purių baltų putų (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, baltymams plakti skirta šluotele). Tada supilkite virtas braškes su visu skysčiu, ir dar paplakite apie minutę kitą.
  4. Užkaiskite puodą su vandeniu (apie 2-3 cm), kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Pasiruoškite didelį dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais, kuriame vėsinsite dubenį su kiaušinių mase.
  5. Suplaktą kiaušinių masę supilkite į dubenėlį (arba, jei tinka jūsų kombaino indas (jis metalinis), galite palikti masę jame), tą dubenėlį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad vanduo nesiektų dubens dugno. Taip įstatytame dubenyje masę nuolat plakite kaitindami apie 3-4 minutes, arba kol masė gerai sutirštės (pakėlę šluotelę matysite, kad kurį laiką lieka pėdsakas). Iškelkite dubenį iš puodo ir iškart įstatykite į dubenį su lediniu vandeniu. Maišykite masę kartkartėmis, kol atvės.
  6. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase. Supilkite viską į paruoštą kekso formą, užlankstykite išsikišusius maistinės plėvelės kraštus, ir dėkite į šaldiklį.
  7. Semifredo tinkamas valgyti po maždaug 6 valandų šaldymo. Galite laikyti šaldiklyje ir ilgiau, tik prieš patiekiant ištraukite ir palikite kambario temperatūroje apie 5-10 minučių, tik tada pjaustykite. Patiekite su šviežiomis braškėmis.
Pastabos

Recepto šaltinis – Fine Cooking.