Batonėliai su riešutais ir rabarbarais
Gardūs batonėliai su riešutais, avižiniais dribsniais ir gaiviu rabarbarų džemu
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
16vnt 20min
Gaminimo laikas
60min
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
16vnt 20min
Gaminimo laikas
60min
Ingredientai
Rabarbarų džemui
Pagrindui
Instrukcijos
  1. Pradėkite nuo džemo: nedideliame puode sumaišykite citrinos (ar kito citrusinio vaisiaus, kurį naudojate) žievelę ir sultis, suberkite cukrų, vanilę ir druską, užkaiskite. Pakaitinkite apie minutę, kol masė ims putoti ir cukrus bus ištirpęs. Sudėkite rabarbarus (atidėkite į šalį ¼ stiklinės pjaustytų rabarbarų), ir užvirinkite. Virkite pamaišydami apie 10-12 min., kol rabarbarai suglebs, o džemas sutirštės. Išjunnkite ugnį ir suberkite atidėtus rabarbarus, viską išmaišykite. Atvėsinkite. Džemą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Išklokite kvadratinę kepimo formą (20x20cm) pergamentiniu popieriumi, iškišdami jį per kraštus. Visą paviršių ištepkite (išpurkškite) riebalais – šis desertas kepant mėgsta prilipti!
  3. Riešutus suberkite į skardelę ir pakepinkite orkaitėje apie 5-8 minutes, kol pradės švelniai kvepėti ir ruduoti. Išimkite ir sukapokite peiliu. Kol riešutai kepa, pasigaminkite degintą sviestą: sudėkite sviesto gabalėlius į mažą puodą ir užkaiskite. Sviestas suputos, tada po maždaug 5 minučių ims ruduoti. Nepalieskite iš akių, nepražiopsokite šio momento, nes sviestas taip pat greitai gali ir sudegti. Nukelkite nuo ugnies ir perpilkite į karščiui atsparų indą, kad sviestas nuustotų ruduoti. Nepamirškite supilti ir rudų tirščių.
  4. Dubenyje sumašykite avižinius dribsnius su miltais, cukrumi, druska ir soda. Suberkite smulkintus riešutus ir juos taip pat įmaišykite. Supilkite degintą sviestą, nuolat maišydami visuus ingredientus mentele, kad visi jie gerai pasidengtų riebalais, o suspaudus ranka susiklijuotų.
  5. Maždaug 3 stiklines paruoštos masės suberkite į skardą. Rankomis tvirtai suplokite, paskirstydami šią masę per visą skardos plotą vienodu sluoksniu. Sudėkite ant šio pagrndo džemą, palikdami kraštuose vietos (kad mažiau degtų kepdamas, prisilietęs prie skardos krašto), ir ant viršaus užberkite likusius trupinius.
  6. Kepkite apie 40-45 min., pasukdami skardą vis kita kryptmi, jei kuris nors kraštas kepa labiau. Iškepusi masė turi būti sukietėjusi ir gražiai apskrudusi. Išimmkite iš orkaitės, leiskite atvėsti skardoje. Atvėsusį kepinį išimkite iš kepimo skardos ir supjaustykite į 16 gabalėlių (pjaustyti bus lengviau, jei kepinį kelias valandas palaikysite šaldytuve).
Recepto Pastabos

Jei turite, galite į džemą įdėti 3 kinrožės žiedus (hibiscus) – ji suteiks džemui ryškesnę raudoną spalvą. Išvirus džemą, ją išimkite ir išmeskite. 

Recepto šaltinis – Bon Apettit magazine.