Baklažanų šniceliai bolivinių balandų ir parmezano paneruotėje
Greitai pagaminamas vegetariškas patiekalas, kuris dar ir sveikesnis jums:) Nustebsite, kokia traški bolivinių balandų dribsnių paneruotė! Užtruksite vos 30 minučių.
Porcijos Pasiruošimas
4porc 5min
Laikas Pasyvus laikas
25min 10min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 5min
Laikas Pasyvus laikas
25min 10min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Baklažanus supjaustykite įstrižai, maždaug 1,5cm storumo riekėmis. Iš abiejų pusių pabarstykite trupučiu druskos ir palikite apie 10 minučių pastovėti. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašalindami išsiskyrusį skystį.
  3. Per tą laiką, kol baklažanai stovi, sumaišykite bolivinių balandų dribsnius su tarkuotu parmezano sūriu ir grūstais juodaisiais pipirais, šį mišinį išberkite į didesnę lėkštę, kad būtų patogiau baklažanus apvolioti. Kitoje lėkštėje suplakite kiaušinius.
  4. Pamirkykite kiekvieną baklažano riekės pusę į kiaušinio plakinį ir iš abiejų pusių apvoliokite bolivinių balandų dribsnių mišinyje, gerai paspausdami, kad kuo daugiau šio mišinio priliptų prie baklažanų.
  5. Suguldykite taip paruoštus šnicelius į kepimo skardą. Šalia sudėkite ir pomidorus. Pomidorus pabarstykite druska ir pipirais. Viską (pomidorus ir baklažanus) gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 25-30 minučių, arba kol šniceliai taps auksinės spalvos, gerai apskrus. Patiekite baklažanų šnicelius su keptais pomidorais iškart, su šviežiomis rukolomis, jei norite dar galite įdėti po gabalėlį mocarelos sūrio.
Pastabos

*bolivinių balandų dribsnių ieškokite sveikesnio maisto parduotuvėse ir Assorti

Recepto šaltinis – Donna Hay, Everyday Fresh