Apelsinų žievelių cukatai
Servings Prep Time
2stiklinės 30min
Cook Time
60min
Servings Prep Time
2stiklinės 30min
Cook Time
60min
Ingredients
Instructions
  1. Apelsinus labai gerai nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu, perplaukite valgomąja soda. Galite išspausti sultis, nes prireiks tik žievelių. Peiliu labai atidžiai nupjaustykite visą baltą žievelės dalį, palikdami tik oranžinę dalį.
  2. Supjaustykite žieveles mažais kvadratėliais. Suberkite į puodą, užpilkite cukrumi, užkaitinkite ir leiskite cukrui pilnai ištirpti. Tada ant nedidelės ugnies virkite žieveles cukruje, pamaišydami, jei reikia įpildami šaukštą kitą vandens, apie pusvalandį. Atvėsinkite cukatus, perdėkite į stiklinius indelius ir laikykite šaldytuve arba kameroje.