Ar jau užuodžiate Kalėdas? Mano namuose šiemet kaip niekada anksti atsirado eglutė:) Ilgai ginčijomės, ar tai turi būti aukšta, ar žema, didelė ar maža, kokiais žaisliukais puošta… Nusipirkau net naują girliandą, kuri taip žybsėjo, kol ją pajungiau, kad net ėmė skaudėti galvą nuo pernelyg ryškios šviesos:) Po eglute jau guli pirma dovana, kurią man padovanojo bičiulis, ir liepė “nekišti nagučių iki Kūčių”:) Pamenate tokius žaidimus iš mokyklos laikų?:) Oi, koks tai buvo užimtas metas, kiek ten tų dovanėlių prigalvodavom ir pripakuodavom….:) 

Tai štai sekdama tais pačiais prisiminimais, priruošiau ir jums dovanų! Visų pirmiausia ir visų svarbiausia, mano elektroninėje parduotuvėje ėmė snigti nuolaidomis!! Mano knygoms iki pat Kalėdų – iki 15% nuolaidos!! Paskubėkite tie, kurie dar neturi supakavę dovanų artimiesiems, arba vis dar nesugalvojo, pasidovanos patys sau!:) 

Negana to, kartu su “Kitchen wear by UGi” mes sukūrėme dovanas tiems, kurie neturi laiko patys jomis pasirūpinti. Tik pagalvokite: receptų knyga, ir kokybiška, Lietuvoje sukurta prijuostė, viskas įpakuota į gražią dėžutę, perrištą kaspinu, ir pristatyta jums į namus. Pati norėčiau tokią dovaną gauti. Iki pat Kalėdų dar galite suspėti:)

O kad laukimas Kalėdų būtų saldesnis, pasidalinsiu su jumis ypač skanaus pyrago receptu. Tai pyragas, kuriam panaudosite užsigulėjusias šaldiklyje uogas (gerai paieškoję tikriausiai atrasite tokių nuo seniau begulinčių…). Aš sudėjau mėlynes, bet tiks ir kitokios mėgstamos uogos, o jei uogų neturite – ir obuoliai. Cinamonas, įmaišytas į tešlą, pakvepins namus, o kadangi pyrago tešla nėra labai skysta, tai jis ilgiau išlieka šviežias, ne mažiau skanus ir rytojaus dieną. 

Pyragas su mėlynėm ir trupiniais

Pyragas su mėlynėm ir trupiniais
Patiekdami pabarstykite cukraus pudra
Minkštas cinamoninis pyragas su mėlynėmis ir trupiniais
Minkštas ir kvapnus, drėgnas ir skanus žiemiškas pyragas
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 120 g minkšto sviesto
  2. 120 g miltų
  3. 80 g kukurūzų miltų (arba kvietinių)
  4. 180 g rudojo cukraus
  5. 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  6. 3 kiaušiniai
  7. 80 g natūralaus jogurto arba grietinės
  8. 1 šaukštelis cinamono
  9. 200g šaldytų mėlynių
Saldiems trupiniams
  1. 50 g miltų
  2. 100 g cukraus
  3. 50 g kieto šalto sviesto
  4. žiupsnelis druskos
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
  2. Apvalią kepimo formą su "kaminu" (apie 24 cm skersmens) patepkite trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsiais arba sezamais.
  3. Dubenyje sumaišykite visus birius produktus: miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  4. Mikseriu maišykite sviestą kartu su cukrumi, kol gausite purią masę. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai suplakite. Pabaigoje įdėkite jogurtą (grietinę) ir viską vėl gerai suplakite. Dalimis dėkite sausų produktų mišinį, kaskart gerai išsukdami, kad masė gautųsi tolygi, vienalytė.
  5. Sukrėskite masę į paruoštą kepimo skardą, ant viršaus užberkite mėlynes.
  6. Trupiniams skirtus ingredientus pirštų galiukais sutrinkite, kol jie susijungs. Pabarstykite ant mėlynių ir pašaukite į orkaitę.
  7. Kepkite apie 40-50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio ir nuo to, kokie drėgni vaisiai arba uogos).
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Andrej – šis pyragas jau virsta jūsų firminiu:) Tiek patobulinimų ir tiek bandymų niekas dar nėra padaręs:)

  2. Andrej:

    Ačiū Nida dar karta už receptą. Dabar turėsiu tradicinį Kalėdinį aguonietį. 500 gramu aguonų įdaro vienam sluoksniui, ir obuoliukai antram sluoksniui vertė kepti šį stebuklą net du kartus. Pirma porcija stipriai rizikavo nesulaukti net Kalėdų ryto 🙂

  3. Nida:

    Andrej, skamba labai gerai. Dera, net neabejoju, be blogiau. Šiaip puiki idėja Kalėdoms, nes irgi suku galvą į kurią pusę pasiduoti…. Norisi kažko tradiciško, su aguonom, šventiško bet ir paprasto…

  4. Andrej:

    Antrą dublį dariau dviem sluoksiais: vienas obuoliai, kitas melynės. Kaip ir tikėjausi dar šlapesnis ir skanesnis.
    Kadangi tešlos receptas tikrai vykęs, svarstau Kalėdiniam stalui uogų sluoksnį pakeisti į DAUG DAUG DAUG aguonų mišinį ir palikti obuoliukus. Turėtų gautis tikrai šventiškai.

  5. Nida:

    Karina, jei dažniau nei 2-3 kartus per metus kepate kepinius, svarstykles labai rekomenduoju pirkti. Mažutes, elektronines, neužimančias daug vietos. Tikrai pasiteisins namuose. Aš neįsivaizduoju savo gyvenimo be svarstyklių:) Net jei kulinarinėse knygose naudojamas matavimas stiklinėmis ir gramais, visuomet sveriu, nes taip tiksliau (pvz., miltų stiklinė gali labai skirtingai pasimatuoti jei tuos miltus sukratysime, kad jie susmegtų inde). Elektroninės svarstyklės labai nedaug kainuoja, yra plonytės, telpa į bet kokį stalčių ar lentyną. Aš naudoju štai tokias: http://www.ebay.ie/itm/KORONA-el-Kuchenwaage-Kira-70213-ws-/272455925524?hash=item3f6fa37f14:g:4tIAAOSwB09YMO8L

  6. Karina:

    Atrodo labai skaniai ir šventiškai 🙂 Pastebėjau, kad nemažai ingredientų surašyta labai tiksliais kiekiais ir labai norėčiau būtent taip ir gaminti (‘iš rašto’, kaip sakoma :)). Tik neturiu, kuo pasverti. Ar verta pirkti prekybines svarstykles (ar dar kokias), ar gal visgi yra užtektinai naminių būdų pamatuoti tą svorį? Nežinau, ar jau čia investuoti, ar aš tiesiog neūkiška labai 🙂

  7. Nida:

    Man labai patinka šita mintis su sluoksniais. Ir gražu ir skanu turėtų būti.

  8. Andrej:

    Nu labai gardus.kaip nemegstanciam keksu teslos, sis gavo 10 balu.ir vienu gabaleliu neapsiribojau:-) tik kita karta bandysiu daryti dvieju sluoksniu: tesla-uogos-tesla-kitokios uogos ar obuoliai- trupinta tesla.turetu gautis dar slapesnis ir skanesnis.

  9. Lina:

    Labai fainas receptas! Išbandyta. Tik recepte patikslinkite, ar cukrų sumaišyti su biriais produktais, ar su sviestu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.