Gal ir visai gera mintis pasigaminti pusryčius keliom dienom į priekį? Ypač tokius, kokie niekuo nenusileidžia maistingosioms košėms, ir kuriuos galima susipakuoti į darbą ar kelionę… 

Mano darbo dienų pusryčiai yra nuobodūs iki negalėjimo… Aš kas rytą valgau košę, keičiu tik kruopas – iš avižinių į grikius… Labai džiaugiausi, kai Malsena pagaliau pradėjo gaminti steal cut avižines kruopas, jau daugiau nei pusmetį  mes jų neatsivalgom. O štai savaitgaliais tai jau į košes nė nežiūriu:) (tiesa, per tas dvi dienas, kol košės nevalgau, spėju jos ir pasiilgti!:)) Užtai savaitgaliais turiu laiko pasiterlioti su kokiais įdomesniais patiekalais, skirtais ryto kulinariniam repertuarui. 

Kokių taisyklių ruošdami pusryčius laikotės jūs? Man labai svarbu, kad ryto valgis būtų nesunkus, neriebus, suteiktų man energijos, darbingumo ir geros nuotaikos! Būtent todėl kruopos ir yra tai, kurlink pati ranka tiesiasi vos prabudus. Aš pusryčiams nevengiu saldumo – man labai patinka košę paskaninti šviežiomis uogomis ar uogiene, medumi ar klevų sirupu… Tik grikių kruopas pagardinu alyvuogių aliejumi – šios privalo būti nesaldžios (nors mano dukra, pavyzdžiui, grikių košę valgo su cukrum:)).

Todėl kai šiandien ėmiausi kepti šiuos vyšnių keksiukus, supratau, kad jie yra ne desertas, bet veikiau gerų, maistingų, neriebių pusryčių pakaitalas! Tam tikra prasme tai beveik iškepta košė:) Avižiniai dribsniai, pienas (arba kefyras), bananai, klevų sirupas (arba medus), uogos – juk visi šie ingredientai yra tai, prie ko esu pratus rytais! Tik užuot viską virusi puode, pasigaminau šįkart keptus pusryčius, kurie ne tik skanūs, bet ir transportabilūs. 

Ir dar į vieną detalę labai noriu atkreipti jūsų dėmesį – į keksiukų sijonėlius, o ir į maišelius, į kuriuos pakuoju užkandžius saugiam nusinešimui į darbą ar kelionę. Man rūpi keletas dalykų: labai nemėgstu, kai keksiukas mirtinai prilimpa prie popierinio sijonėlio, ir norint jį išsipakuoti kartais tenka nuvalgyti skanėstą dantimis nuo to popieriaus… Patogu kepant, patogu nešantis, bet valgant – tikra kančia ir labai jau neelegantiška:) Todėl aš jau kuris laikas naudoju If You Care linijos produktus, nes jie yra super nelipnūs, nebalinti, pagaminti visiškai nenaudojant chloro, jų kepimo popierius ir keksiukų sijonėliai, popieriniai maišeliai sumuštiniams (arba štai tokiems keksiukams nusinešti į darbą:)) lygiai taip ir kiti namų apyvokos dalykai yra tikrai aukščiausios kokybės ir kuo puikiausiai kompostuojami. Kadangi mano namuose kepimo popierius ir visokie likučių supakavimo maišeliai naudojami tikrai dideliais kiekiais (negi jūs manote, kad mes dviese viską suvalgom, kai aš prigaminu?:), labai dažnai maistas iškeliauja porcijomis supakuotas į ekologiškus ir aplinkai draugiškus popierinius maišelius:)). 

Pusryčių keksiukai – su vyšniomis, avižiniais dribsniais ir šokoladu
Keksiukai be glitimo pusryčiams – puiki alternatyva pusrytinėms košėms
Avižinių dribsių keksiukai su bananais, uogomis, be pridėtinio cukraus ir riebalų
Print Recipe
Pusrytiniai avižinių dribsnių keksiukai su vyšniomis ir šokoladu
Būkit kūrybiški - keiskit ingredientus tokiais, kokius turite, kokie dabar sezone: vyšnias - avietėmis, mėlynėmis ar serbentais, pieną - augaliniu pienu, kefyru, klevų sirupą - medumi... Geriausia tešlą sumaišyti blenderiu, ne virtuviniu kombainu!
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius (priklausomai kokio dydžio jūsų keksiukai, iš šio kiekio pagaminsite 4 200ml talpos keksiukus, arba 6 150ml)
  2. Visus ingredientus, išskyrus uogas ir šokoladą, suplakite blenderiu (ingredientai čia turi susismulkinti, ne tik susimaišyti, todėl plakite arba stovinčiu blenderiu (kokteiline) arba įmerkiamu blenderiu (smulkintuvu). Tiks nebent kombaino priedas su S formos peiliu).
  3. Į šią masę rankomis atsargiai įmaišykite uogas, pasilikite keletą papuošimui keksiukų viršuje. Supilstykite masę į paruoštus keksiukų sijonėlius. Viršuje išdėliokite atidėtas uogas. Pabarstykite šokolado gabaliukais. Kepkite apie 20-30 minučių (kepimo laikas priklausys nuo uogų, kurias naudosite, ir nuo keksiukų dydžio), patikrinkite ar iškepę madiniu pagaliuku.
Pastabos

Mano keksiukai gavosi gana tamsūs - naudojau riešutų sviestą, kuris buvo su maltomis kavos pupelėmis, taip pat spalvą patamsino vyšnios ir jų sultys bei mini karamelės kubelius viršuje. Jūsų keksiukai, priklausomai nuo naudojamų ingredientų, gali gautis šviesesni, geltonesni. 

Recepto idėja -  iš Kwestia Smaku 

Keksiukų formelės – #dovana iš Assorti. 

Komentarų apie "Pusrytiniai avižinių dribsnių keksiukai be glitimo": 6

  1. Nida:

    Laima, dėkui, kad pasidalinot savo patobulinimais ir patirtimis!!!

  2. Laima:

    Labai faini keksiukai. Kadangi dribsnių tekstūros labai nemėgstu, sumaliau dar iki pridėdama kitus produktus 🙂 Vaikas valgė (o seniAi beįsiūliau avižų). Uogas dėjau juodus serbentus. Tiesa, kadangi ir uogas, ir šokoladą įsmaigsčiau į jau supilstytas formeles, šokoladas man kepant patiško per kraštus. Nuo to krepšeliai tapo lipnūs 🙂 Žinočiau – įskandinčiau giliau 😀 Šiaip gardu

  3. Nida:

    Puiku, Lina!! Du zuikiai vienu šūviu:) Likučių sunaudojimas, beje, man asmeniškai atneša bene didžiausią satisfakciją:)

  4. Lina:

    Be galo erzina virtuvėje besimėtantys likučiai. Stumdom stumdom… O šie keksiukai atliko taip reikalingą apsivalymą 🙂 Pakankamai laisvės improvizacijai – dribsnius pakeičiau avižų miltais, mikserį ranka, ir kitus produktus drąsiai susirinkau turimus. Gavosi puikiai! Labai patiko, kad mažas kiekis išeina. Taip tobulai vienam kartui pasidalinom 🙂 Ačiū už idėją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.