Yra kai kurie produktai, kurie tiesiog skirti būti suporuotiems: pavyzdžiui, obuoliai ir cinamonas, braškės ir plakta grietinėlė, austrės ir šampanas, ikrai ir degtinė… Prie šito sąrašo dar būtinai prijungčiau ir bulves su porais. Tiesiog tobula santuoka būtų, jei jie tik vienas kitam pasipirštų:)) Ar paplotėliai iš porų su bulvėmis, ar sriuba, ar kokia tarta lengvam užkandžiui – kiekvienąkart šis derinys „nuskamba” tobulų tobuliausia gaida.

Sėkmės garantas greitai pasigaminant šios šildančios (labai tinkančios darganotam orui) sriubos dubeniui – iš anksto paruoštas sultinys. Aš paprastai prisiverdu visą puodą sultinio, o paskui kasdien vis kitą sriubą jo pagrindu verdu: saldžių bulvių su moliūgu, topenambų, arba šią – porų ir bulvių…

Porų ir bulvių sriuba ( 2 asm)

3-4 porai (tik baltos dalys)

1 didelė bulvė

1 litras vištienos arba daržovių sultinio

Druskos, pipirų

Sviesto gabalėlis

Puode išlydome sviestą ir jame švelniai kepiname porus, kol jie pilnai suminkštėja. Supilame sultinį, užverdame. Suberiame supjaustytos bulvės gabaliukus, verdame uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Virtuviniu plaktuvu suplakame iki vientisos masės, pagardiname druska, pipirais.

Pateikiame su skrudinta duona, galime įpilti šiek tiek grietinėlės.

 

Komentarų apie "Porų ir bulvių sriuba": 7

  1. Nida:

    Ačiū Lilija! Receptas skamba viliojančiai be galo! Aš vis neprisiruošiu su sūriu sriubą išvirt – bus puiki proga pabandyti:)

  2. Lilija:

    Sveika Nida, dar neviriau Tavo porų sriubos, bet noriu pasidalintisavo „vokiška” porų sriuba, man ji labai skani. Į verdantį vandenį(būtinai su svogūnu) sumetu galkutes tada morkų pakepinu šampinjonus su svogūnu, sumetu,žinoma prieskonių. tada supjaustau 2 didelius porus, verdu jau neilgai, balinu indeliu lydyto surio, naudoju be priedų bet gali pagal savo skonį. skanaus Lilija

  3. Nida:

    Dėkui, Grita! Manau, kad visos mes, moterys, – „by default” virėjos. O matant, kaip mes su savo užduotimis susirvarkom, turėdamos jų ne vieną dešimtį, manau, kad ir tą pasaulį suvaldytumėm:) Gal net geriau, nei kai kurie vyrukai:) Primaitintumėm visus taip sočiai, kad ne kovos galvoj būtų:)

  4. Grita:

    Saunuole ,Nida,gerai virejai nebaisios jokios raketos,nes ir per trumpą atokvėpio valandėlę sugebi pagaminti puikių patiekalų.O dar sakoma,kad virėja negali valdyti valstybės,manau,kad labai klysta,nes gera virėja gali valdyti ne tik valstybę,bet labai daug ką…

  5. Nida:

    Aiū Margarita!:) Tos žolelės – tik papuošimas. Tai mikro žalumynai, labai šiuo metu populiarūs restoranuose, dabinant patiekalus. Be to, jos be galo skanios. Pavyzdžiui šios – tai mikro burokėlių lapeliai. Jie standūs, tad gražiai išlaiko formą. Man labai patinka:)

  6. Margarita:

    Nida, atrodo tiesiog tobula! Ir labai greitai. Tik įdomu, kas ten per tokios violetinės žolelės?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *